Leto 2017 prinaša nekaj izjemnega. Na ceste bo namreč zapeljal eden najbolj pričakovanih avtomobilov leta, novi BMW serije 8.

Novi BMW serije 8 naj bi na ceste zapeljal šele proti koncu leta 2018 in tudi zato pri BMW poudarjajo, da gre za konceptno vozilo, ki pa ima z končnim produktom izjemno veliko skupnega. Podobno smo doživeli že pri modelu i8, ki je na ceste zapeljal le malenkostno spremenjen. In verjamemo, da bo tu tudi tako.

Vsi, ki se spomnijate že skoraj 30 let stare serije 8 boste z aktualnim konceptom našli močne oblikovne povezave in lepo zgodovinsko navezavo, ki je vidna v bočni liniji in spuščenem prednjem delu avtomobila ter izrazitem zadku, ki že napoveduje v katero smer bodo oblikovalci pri BMW snovali svoje avtomobile v prihodnje.

Tehnične lastnosti nove serije 8 še niso znane, a sklepamo, da znana koncerska tehnika BMW pomeni ustaljene odlične motorne rešitve, pokrpljkene z umetno inteligenco predstavljeno v aktualni seriji 7.

BMW serije 8 bo vsekakor parkiral sam, vozil skoraj polavtonomno, pod pokrovom pa bo skoraj sigurno presegel 500 konjskih moči, ki bodo skoraj sigurno ne le oktanske, temveč tudi električne.

Svet se spreminja. To je BMW serije 8.