Športna limuzina? BMW M5 je zagotovo med prvimi avtomobili, na katerega pomislimo. Ta bavarska znamka na marsikaterega Slovenca deluje kot kripton in prav nič čudno ni, da se po gostilnah in lokalih vnemajo strastni prepiri, kateri od svete trojice je najboljši.

M5 ne bo najbolj nedolžna igrača, pod pokrov so mu namreč namestili 4,4-litrski V8 agregat z dvema turbinama, ki iz sebe iztisne krepkih 600 konjskih sil. Za vse navdušence nad ročnim pretikanjem med prestavami žal sledi hladen tuš, novi BMW M5 bo na voljo le z avtomatskim 8-stopenjskim menjalnikom. Kombinacija močnega motorja in hitrega menjalnika zagotavlja, da bo M5 potreboval le 3,5 sekunde pri pospeševanju od 0 do 100 km/h. Umika se tudi klasični pogon na zadnji kolesni par. Tega bo zamenjal pogon na vsa štiri kolesa, a brez skrbi, še vedno bo imel M5 večino časa pogon zadaj, prednji se bo vključil v igro le tedaj, ko bo zadek že začelo odnašati k hudiču. Tako tudi cvileči štarti in kurjenje gum ne bodo misija nemogoče.

BMW M5 - 2018 / uradno ga bodo pokazali na avtosalonu v Frankfurtu.

BMW M5, uradno ga bodo pokazali na avtosalonu v Frankfurtu.

Kar nam je uspelo videti do zdaj, je še kako privlačno in nestrpno pričakujemo september in s tem Frankfurtski avtosalon, na katerem nam bodo bavarca tudi uradno predstavili. V kolikor si želite, da se tudi vam malce naježijo dlake, vabljeni k poslušanju mogočnega grmenja novega BMW M5.