Martin DBS Superleggera Volante v sebi skriva kar tri imena, ki so nekoč pri tej znamki že močno navdušila. Najaktualnejši Aston Martin ni nič drugačen, zaradi odprte strehe pa prav nič ne zaostaja za kupejem.

Aston Martin DBS Superleggera smo prvič ugledali v podobi kupeja in že takrat smo si bili enotni, da je to zagotovo edennajlepših Astonov vseh časov. Zdaj so nam pokazali še njegovo kabriolet različico Volante, pri kateri smo rahlo v dvomih – ne moremo se namreč odločiti, ali nam je bolj všeč tista z ali tista brez strehe! Oba avtomobila sta vizualno športno-elegantna, le da imamo v primeru odprte strehe še več svobode.

Pod motornim pokrovom se skriva 5,2-litrski V 12-valjnik – motor proizvede kar 725 konjskih moči (533 kW), od 0 do 100 km/h pa se požene v zgolj 3,6 sekundah. Pri tem je le 0,2 sekunde počasnejši od kupeja. Najvišja hitrost, ki jo zmore kabriolet, znaša vrtoglavih 340 km/h.

Aston Martin DBS Superleggera Volante je že na voljo za naročilo, dobite pa ga lahko v tretji četrtini leta. In cena? V Nemčiji je za takšnega lepotca potrebno odšteti 295.000 evrov. V ceno so vštete nemške dajatve, če pa avtomobil uvozimo in imamo na njem slovenske registrske tablice, je cena zagotovo še za nekaj tisočakov višja.

Galerija: Aston Martin DBS Superleggera Volante