Audi Q8 lahko že vidite na slovenskih cestah. Zakaj so se zanj kupcu odločili, vam bo jasno, ko si preberete, kaj novinec nudi. Njegov nastop je vsekakor impozanten, zato lahko rečemo, da je to avto, ob katerem zastane dih.

Vse zagotovo zanima, kakšna je razlika med Audijem Q8 in Audijem Q7. Lahko bi si mislili, da razlika ni velika in da so za potrebe ‘kupeja’ Q8 na obstoječem Q7 spremenili zadek in prednjo masko. Resnica je daleč od tega, saj si avtomobila delita le platformo, pogonske sklope in tehnologijo, kar pa se ostalih stvari tiče, gre pravzaprav za dva različna avtomobila.

Audi Q8 v primerjavi z Audijem Q7 prinaša bolj dinamično karoserijsko obliko, ki predstavlja vmesni člen med kupejem in športnim terencem. Je malenkost manjši, za 67 mm krajši, za 40 mm nižji in za 35 mm širši. Nanj lahko namestimo platišča do velikosti 22 palcev. Audi Q8 naredi vtis, ne glede na to, s katere strani si ga ogledujemo. Visoka stranska linija nakazuje športnost, LED-luči čez celoten zadek tehnološko naprednost, vrata brez okvirjev eleganco, osemkotna maska s pokončnimi kromiranimi letvicami pa prestiž.

Novi Audi Q8 zaradi oblike ni izgubil  prostora in udobja v notranjosti. Potnikom ponuja dovolj prostora za glave in ramena ter  prtljažnik v velikosti od 605 do 1755 litrov. Pomična zadnja klop, za 10 cm, še dodatno pripomore k uravnavanju med prostorom za noge in prtljažnim prostorom. Na začetku prodaje je Audi Q8 na voljo s 6-valjnim 50 TDI quattro motorjem, z 286 konjskimi močmi (210 kW) in tiptronic samodejnim menjalnikom.

Tudi Q8 ima v sebi blagi hibridni sistem, ki deluje na osnovi 48-voltnega električnega sistema. Za večje udobje je na voljo zračno vzmetenje, ki si ga lahko omislite v športni ali bolj udobni različici. Audi Q8 je vsekakor napravil vtiszato lahko rečemo, da je to avto, ob katerem zastane dih.

Galerija: Audi Q8