BMW Compact Sedan je simpatičen koncept kompaktne limuzine, ki so jo Bavarci predstavili na kitajskem salonu v mestu Guangdžu in je postavljen na isto platformo kot enoprostorec BMW serij 2 Active Tourer. Mala limuzina s štirimi vrati bo imela po vozniški plati vse lastnosti večje in dražje limuzine, oblikovni stil, notranjost in materiali pa so zmešani po receptu nove generacije kupcev, predvsem na Kitajskem, v Evropi pa BMW s predhodnikom limuzine serije 1 zgolj uravnotežuje situacijo v tem segmentu vozil, kjer za kupce že tekmujeta Audi A3 Sedan in Mercedes CLA.

BMW Compact Sedan, ta simpatični koncept kompaktne limuzine, je v bistvu predhodnik serijske različice limuzinske serije 1. Prihodnja mala limuzina bo, po njenem spodnjem perilu sodeč (beri platformi), gnana na prvi sklop koles, ki se mu bo skoraj zagotovo pridružil še xDrive pogon.

 BMW Compact Sedan - ker so limuzinske "ritke" lahko tudi lepe.

BMW Compact Sedan – ker so limuzinske “ritke” lahko tudi lepe.

Pri BMW-ju prek Compact Sedana obljubljajo razkošje prostora za voznika in potnike v stilu večjih limuzin (v notranjosti sicer dominirata les in brušen aluminij pozornost pa pleni tudi 8,8-palčni zaslon na sredinski konzoli), tudi za zunanje obline pa so Bavarci uporabili svoj trenutni BMW oblikovalski jezik s prelomljeno masko, dvojne žaromete in Hofmeisterjev prelom pri zadnjih oknih (je nekakšen križanec serije 3 in 4 Gran Coupé). Rahlo odstopa le nekoliko daljši prednji previs, kar pa gre na dušo pogona na prednja kolesa.

PREBERITE ŠE: BMW Urban Racer Concept – koncepti motocikel, ki je mešanica novega in starega

Če zgodovina kaj velja in glede na to, da je koncept BMW Compact Sedan po vsem merilih že zelo blizu serijskemu modelu, bo slednjega BMW v podobi limuzine serije 1 verjetno pokazal že čez nekaj mesecev.

Ogled galerije slik – BMW Compact Sedan