Pred časom je bil DS X E-TENSE zgolj ideja v obliki računalniške skice, zdaj pa je postal resničnost. Asimetrični avtomobil prihodnosti ima marsikaj zanimivega za pokazati.

DS-ov avtomobil prihodnosti, DS X E-TENSE, niti malo ne skriva, da predstavlja nekaj povsem futurističnega. Asimetrična oblika omogoča vozniku in sovozniku, da doživita vsak povsem drugačno vozno izkušnjo. Medtem ko je voznik prepuščen na milost in nemilost vetru in vremenskim razmeram, bo sovoznik užival v luksuznem ‘kokonu’, ki ima obliko razširjenih peruti.

V prednji kolesi sta vgrajena elektromotorja, ki v običajnih razmerah razvijeta 544 (400 kW) konjskih moči, v ‘dirkaškem’ načinu pa zajetnih 1360 (1000 kW) konjskih moči.

Napredna karoserija, bo lahko sama odpravila nepravilnosti, ki so posledice trka, klimatska naprava pa bo spremljala stanje voznika in temu primerno prilagajala temperaturo in stopnjo prezračevanja.

DS je vsekakor predstavil zanimiv koncept, ki je postal resničnost. In če bodo avtomobili v prihodnosti resnično takšni, se nam obeta še obilica zanimivih ‘cestnih umetnin’.

Galerija: DS X E-TENSE