Na avtomobilskem sejmu Detroit smo lahko videli Ford Mustang Shelby GT500, ki ni zgolj stupen na prvi pogled, temveč je tudi najhitrejši Mustang na cesti.

Ford Mustang Shelby GT500 je strupen že na pogled, ko pa stopimo na stopalko za plin, nam ponudi še več. Prvič v zgodovini se je pripetilo, da Shelby ne ponuja ročnega menjalnika, temveč zgolj 7-stopenjski samodejno menjalnik z dvojno sklopko. Slišijo se govorice, da naj bi bil kasneje na voljo tudi ročni menjalnik, a jim ni kaj preveč za verjetni. Konec koncev, menjalnik je tako hiter, da prestavi v le 100 milisekundah, kar je hitreje kot lahko prestavi kateri koli človek na svetu.

Dizajn novega avtomobila Ford Mustang Shelby GT500 je opazen že na daleč. Ostri robovi so že tako izstopajočo postavo še bolj poudarili, 6-batne zavore Brembo, 16,5 palcev velike prednje zavore in 20-palčna platišča pa še dodajo piko na i. Shelby ima več kot 700 konjskih moči, ki jih proizvede 5,2-litrski V 8-valjnik, na katerega je pritrjen še 2,7-litrski tlačni polnilnik. GT500 je prvi izmed Mustangov, ki prevozi četrtino milje (400 metrov) pod mejo 10 sekund in ima baje več aerodinamičnih izboljšav in dodatkov, kot potniško letalo Boeing 747, oziroma Jumbo Jet.

GT500 bo na voljo šele po koncu poletja, rivalstvo s Chevrolet Corvette pa je zdaj postalo še bolj vznemirljivo. Shelby GT500 je izredno privlačen avtomobil in zagotovo si je zaslužil mesto na naslednjem plakatu v domači spalnici ali garaži.

Galerija slik: Ford Mustang Shelby GT500