Bliža se čas šampanjca. Novo leto je namreč pred vrati. A preden šampanjec odpremo, ga moramo ohladiti na pravo temperaturo. Načeloma se peneče vino postreže ohlajeno na temperaturo med 6 in 9 °C. Toda ob toliko stvareh, ki se nam dogajajo zadnje ure v letu, se nam kaj hitro zgodi, da šampanjec ni ohlajen na pravo temperaturo. Kljub temu ni nič izgubljeno, saj obstaja super trik, s katerim lahko ohladite šampanjec v zadnjem trenutku, in to 1, 2, 3.

Tvoj šampanjec, ki si ga rezerviral za novo leto, ni ohlajen na pravo temperaturo, od polnoči pa te loči le še malo časa? Brez panike! Obstaja namreč trik, bližnjica, s katero lahko penino v zadnjem trenutku ohladiš na idealno temperaturo, in to 1, 2, 3, da bo iz steklenice pritekel takšen šampanjec, kot mora.

PREBERITE ŠE: Šampanjec ali penina za prvi dan v letu

Ali znaš pravilno ohladit penino?

Ali veš kako se pravilno ohladi šampanjec?

Za hitro hlajenje penine potrebujete vedro za steklenico, kocke ledu, vodo in skrivno sestavino – sol. Kako poteka postopek hlajenja, ki je precej hitrejši od ”naravnega” hlajenja (to je v hladilniku), pa si oglejte v priloženem videoposnetku.