Najbrž ste že slišali za pivo z wasabijem, slanino in mogoče z še nekaj drugačnimi sestavinami. Vendar to še zmeraj ni (dovolj) bizarno. Z vami želimo deliti nekatera najbolj nenavadna piva, za katera smo oziroma ste kadarkoli slišali.

1. Bone Duster Paleo Ale

Kvas, ki se uporablja za to pivo, je pridobljen s strganjem kosti 35 milijonov let starega fosila kita. Kreacija je timsko delo pivovarne Lost Rhino Brewing in Jasona Osborna izPaleo Quest, ki je dodal esenco temu “pivu iz kosti”. Nastalo pivo ima zaradi divjega kvasa nekaj sadnega okusa.

Bone Dusters Paleo Ale

Bone Dusters Paleo Ale

2. Celeste-Jewel-Ale

Dogfish Head, katerim posebna piva niso novost, so zvarili tega posebej za jesensko enakonočje. Nenavadna sestavina je tokrat lunin prah. Kosi meteroitov so bili dejansko uprašeni in namočeni v sladu za tole izvenzemeljsko izkušnjo.

Celeste-Jewel-Ale

Celeste-Jewel-Ale

3. Beard Beer

Pivo iz podjetja Rogue je narejno iz kvasa brade pivovarja Johna Maierja, enega vodilnih pri podjetju. Brada je njegov okras že od leta 1983 in z njo je zvaril že več kot 15 tisoč piv. Brez skrbi, nimajo vsa piva kvasa njegove brade. Verjamemo, da se vse skupaj sliši dokaj neokusno, vendar zagotavljajo, da ima pivo odličen okus.

Beard Beer

Beard Beer

4. Dock Street Walker

Fantje iz Dock Street Walker Brewing Co. so veliki oboževalci serije The Walking Dead. Da bi serijo proslavili, so zvarili pivo s prekajenimi možgani koze.

Dock Street Walker

Dock Street Walker

5. Fenrir Nr. 26

Pivo je zvarila islandska pivovarna Borg Brugghús. Ogenj, ki je žgal sestavine za slad, žge tudi ovčje iztrebke. Zaradi tega naj bi hmelj dobil nekaj več okusa po citrusih.

Fenrir Nr. 26

Fenrir Nr. 26

6. The 45-Million-Year-Old-Beer

Morda so fantje iz Fossil Fuels Brewing Co. (pre)večkrat gledali Jurassic Park – namreč izdelava njihovega 45-Million-Year-Old Beer spominja na to, kar se je zgodilo na tistem fiktivnem otoku. Uporabili so sok iz eocenske dobe, ki se je strdil v jantarju okoli muhe. Skupina znanstvenikov je lahko iz tega pridobila še nekaj kvasa, ki se je uporabil za to pivo. Kvas daje sadni in rahlo kiselkast priokus.

Jantar s sokom iz eocenske dobe za 45-Million-Year-Old Beer.

Jantar s sokom iz eocenske dobe za 45-Million-Year-Old Beer.

7. Mangalista Pig Porter

Uporaba slanine v pivu ni tako neznana, uporaba prašičje glave in kosti pa najbrž je. V pivovarni Right Brain so storili ravno to. Rezultat je okusno pivo s priokusom šunke, ki se dobro zlije s čokoladnim sladom. Pivo je osvojilo zlato medaljo na Great American Beer Fest.

Mangalista Pig Porter

Mangalista Pig Porter