Januarja imamo vsi izpraznjene denarnice ... a vseeno nas vabijo rdeče označbe z napisom SALE. In kaj storiti, ko zagledate, da so oblačila cenejša? Jah, morate vstopiti v trgovino in 'pošnofati', kaj dobrega boste odnesli domov. Ali morda veste, da pri tem naredite številne neumnosti? Tukaj je 5 najpogostejših napak, ki jih delamo na razprodajah.

5 najpogostejših napak, ki jih naredimo na razprodajah:

1. Kupimo stvari, ki jih v resnici sploh nočemo.

Rdeča oznaka z napisom ’–70 %’ lahko v naših možganih naredi čarovnijo. Ne pustite se hipnotizirati in se raje vprašajte: “Bi to kupil, če ne bi bilo na razprodaji? Mi je sploh všeč?” Če je odgovor ne, potem pobegnimo. Ne potrebujete kosa, ki bo končal na dnu omare.

2. Kupimo stvari, ki jih ne potrebujemo.

Kupujete stvari, ki so videti podobno kot nekaj, kar že imate? To je pri ženskah precej normalno, hkrati pa to pomeni, da veste, kaj se najbolje poda k vašemu stilu. Najbolje je, da si naredite seznam stvari, ki jih potrebujete, in se ga držite.

3. Kupimo supertrendovske stvari.

Trendi vplivajo na veliko večino na tak ali drugačen način. A nikar ne kupujte supertrendovskih stvari, ki jih boste nosili en mesec in jih potem nikoli več ne boste oblekli. Namesto tega kupite nekaj klasičnega, kot so džins, srajca ali torbica.

4. Kvantiteta pred kakovostjo

Namesto da kupimo 10 kosov, ki jih niti ne bomo nosili, kupite raje tiste dizajnerske čevlje, o katerih ste sanjali že nekaj mesecev. Porabili boste enako količino denarja.

Čim več tem bolje? Niti ne.

Čim več tem bolje? Niti ne.

5. Kupimo stvari, ki niso naše velikosti.

“Ni pomembno, da so džinske eno številko manjše, bom pa izgubila nekaj teže.” ali pa “Koga briga, če se čevlji pol številke manjši, jih bom večkrat obula, pa se bodo razhodili.” Se vam to zdi kaj znano? Če je odgovor pritrdilen, potem morate s tem takoj končati, saj se vaša stopala ne bodo skrčila in absolutno ni smisla, da stradate.