Že dolgih 9 let je od tega, ko smo se nazadnje 'slinili' nad Porschejevim Speedsterjem. In lahko si nas predstavljate koliko smo navdušeni zdaj, ko so predstavili novega Speedsterja, ki je osnovan na najaktualnejšem Porscheju 911.

Novi Porsche 911 Speedster, nas je kljub brzdanju čustev, kaj hitro pripravil do slinjenja. Zunanja podoba je fantastična, še bolj pa je všečno tisto pod njo. Pod zapeljivimi linijami se namreč skriva motor iz navitega 911 GT3, ki ima 4,0-litre prostornine, se vrti na 9.000 obratih in ima skoraj 510 konjski moči (374 kW). Speedster bo primeren za ‘puriste’, saj bo edina možnost prestavljanja na voljo preko ročnega, 6-stopenjskega menjalnika. Moči primerno je moral Speedster tudi malenkost shujšati, odvečne teže pa se je znebil z uporabo karbonskih vlaken in keramičnimi zavorami, ki so za polovice lažje od standardnih, železnih zavor. Odpiranje in zapiranje platnene strehe je povsem ‘manualno delo’, saj bi električni sistem zopet pomenil dodatno težo. Pri Porscheju so šli celo tako daleč, da so odstranili tudi klimatsko napravo, ki pa vam jo bodo vgradili nazaj, če si jo boste resnično želeli.

Porsche namerava izdelati okoli 1.948 Speedsterjev. Kljub ne tako zelo omejeni seriji cena ne bo nizka, koliko pa bo le ta znašala, pa v tem trenutku še ni jasno. Novopečenim lastnikom bo na voljo še ročna ura, ki se bo stilsko ujemala z avtomobilom. Porsche je ponovno zadel v polno, mi pa že razmišljamo, na katero steno bomo obesili poster, s podobo najnovejšega Porscheja 911 Speedster.

Galerija: Novi Porsche 911 Speedster