Ste pripravljeni na preprosto, a neverjetno slastno sladico, ki je ne bo treba peči? Potem pripravite ta čokoladni cheesecake z arašidovim maslom, ki je hrana za bogove!

Tokrat boste prišli na svoj račun vsi ljubitelji čokolade in arašidovega masla. Za vas imamo namreč čokoladni cheesecake z arašidovim maslom brez peke! Za to tako ne potrebujete kakšnega posebnega kuharskega znanja, le dobro voljo in željo po ‘nečem sladkem’.

PREBERITE ŠE: Recept: Nutellamisu, tiramisu z Nutello

 Čokoladni cheesecake z arašidovim maslom brez peke


Čokoladni cheesecake z arašidovim maslom brez peke

Sestavine – čokoladni cheesecake z arašidovim maslom brez peke (za 8 do 10 rezin):

  • 10 polnozrnatih krekerjev
  • 7 jedilnih žlic stopljenega masla
  • 680 gramov kremnega sira
  • 1 in ½ skodelice sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 1 in ½ skodelice čokoladnih solzic
  • 2 skodelici stopljenega arašidovega masla
  • 1 skodelica sladkorja v prahu

Priprava čokoladnega cheesecaka z arašidovim maslom brez peke:

Polnozrnate krekerje stresite v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobite do finih drobtin. Nato stresite drobtine v skledo in primešajte stopljeno maslo ter mešajte tako dolgo, da dobite teksturo ‘vlažnega peska’. Maso nato razporedite po pekaču in postavite v hladilnik.
V večji skledi pripravite zmehčan kremni sir in mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso. Dodajte sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt ter mešajte tako dolgo, da ni grudic. Primešajte stopljeno čokolado in mešajte, da dobite enotno maso. Mešanico prelijte na testo iz krekerjev in jo zravnajte. Postavite v hladilnik.
V večji skledi zmešajte stopljeno arašidovo maslo in sladkor v prahu. Maso prelijte po sladici in jo enakomerno porazdelite. Postavite v hladilnik za 2 do 4 ure. Pa dober tek!

Pripravo čokoladnega cheesecaka z arašidovim maslom si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku: