Lučka za zajtrk? Zakaj pa ne. Tukaj so 4 recepti za domače lučke za zajtrk, ki vam bodo polepšale dan.
Lučke iz zelenega smutija
Sestavine:
- 236 ml mleka ali druge alterantive
- 30 g sveže špinače
- 7 g peteršilja
- 1 banana
- 2 kivija
- 30 ml medu
- 1 žlica naribanega svežega ingverja
Priprava:
V blenderju zmešajte mleko, špinačo in peteršilj, da dobite gladko maso. Dodajte banano, 1 kivi, med in ingver. Ponovno mešajte do gladke mase in po potrebi dodajte med. Kivi olupite in narežite na rezine, saj boste eno ali dve dodali v vsako lučko. Zeleni smuti nalijte v kalupe za lučke, dodajte kivi in zamrznite za vsaj 6 ur.
Kavne lučke
Sestavine:
- 2 skodelici kave
- 1 žlica kokosovega olja
Priprava:
Kavo nalijte v blender in dodajte kokosovo olje. Mešajte tako dolgo, da kava postane svetlejša in kremna. Nalijte v modelčke za kavo in zamrznite čez noč.
Lučke z jagodnim mlekom in žitnimi kosmiči
Sestavine:
- 1 srednje velika ali velika banana (ali 2 mali)
- 1 skodelica grškega jogurta
- ½ skodelice jagodnega mleka
- ½ skodelice suhih žitnih kosmičev
Priprava:
Jagodno mleko naredite tako, da vzamete liter mleka, 1 kg jagod in nekaj vaniljevega sladkorja. Jagode očistite, sperete in stresete v električni mešalnik. Prilijete hladno mleko, dodate vaniljev sladkor po okusu in mešate tako dolgo, da se napitek speni. Z električnim mešalnikom speštamo banano in mešamo tako dolgo, da nastane gladki pire (približno 1 minuto). Še vedno mešamo in počasi dodajamo jogurt in mleko. Mešamo tako dolgo, da dobimo homogeno zmes. Dodamo žitne kosmiče in ročno premešamo, da se izognemo drobljenju kosmičev. Nalijemo v kalupe za lučke in zamrznemo za vsaj 8 ur.
You must be logged in to post a comment.