Solata s kozicami, šparglji in avokadom s prelivom iz grškega jogurta in limonskega popra je izredno okusna solata, kremasta in pikantna, hkrati pa ima nizko vsebnost maščob ter ogljikovih hidratov. Zveni popolno, kajne?
PREBERITE ŠE: Recept: testenine s šparglji, pestom in sušenimi paradižniki
Sestavine za solato s kozicami, šparglji in avokadom:
Pražene kozice:
- 500 gramov kozic (olupljenih, brez repkov)
- 2 stroka česna, zmečkana
- 1 žlička mlete bazilike
- 1 žlička morske soli
- 1 žlička zdrobljenega črnega popra
- 1 žlička posušenega timijana
- 2 žlički kajenskega popra
- 2 žlički sladke paprike (ali za drugačen okus prekajene paprike)
- 2 šopa špargljev, rezanih na pol
- 1 žlička olivnega olja
Solata:
- zelena solata (ali solata po izbiri), oprana in pripravljena na uporabo
- 1 avokado, narezan na kocke
- četrt narezane rdeče čebule
- pest listov sveže bazilike
Preliv:
- 1/3 skodelice grškega jogurta
- 1 žlička limonskega popra (lahko pripravite sami – potrebujete le črni poper in neobdelano limono)
- 1 žlička soka limone
- 2 žlici vode (ali pa olivnega olja)
- sol za okus
Priprava solate s kozicami, šparglji in avokadom:
V plitvi posodi zmešajte kozice z vsemi začimbami, ki jih dobro vtrete v kozice, da se te enakomerno razporedijo. Segrejte srednje veliko ponev na srednje močnem ognju in dodajte olivno olje. Prepražite kozice in šparglje in jih obračajte, da začnejo spreminjati barvo in da so ravno kuhani (približno 5 minut).
Liste zelene solate, avokada, narezane čebule in bazilike dajte v skledo za solato. Dodajte kozice in prelijte s prelivom.
Kako pripravite limonski poper: vse kar potrebujete je neobdelana limona in črni poper: fino nastrgate limonino lupino in jo za 20 minut date v pečico in sušite pri nizki temperaturi. Nastrgano limonino lupinico nato zmešate skupaj z veliko žlico grobo mletega popra.
You must be logged in to post a comment.