Morda ste se letos odločili, da se ne boste pustili sladkarijam in drugim sladkim razvajanjem. A tem ljubkim, simpatičnim japonskim palačinkam ne boste mogli reči ne!
PREBERITE ŠE: Recept: najboljši domači kavni sladoled
Sestavine za japonske palačinke “hotcakes”:
- 2 veliki jajci
- ¾ skodelice pinjenca (lahko ga nadomestite z manj mastnim tekočim jogurtom)
- ¼ skodelice sladkorja
- pol žličke vanilje
- četrt žličke soli
- 1 ½ skodelice moke
- 1 žlička pecilnega praška
- četrt žličke sode bikarbone
- 2 žlici rastlinskega olja
Priprava japonskih palačink “hotcakes”:
V mešalniku zmešajte jajca, pinjenec, sladkor, vaniljo in sol. Mešajte na nižji hitrosti nekaj sekund, da se masa sestavi. Dodajte moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. Mešajte še 15 do 20 sekund oziroma dokler se testo ne sestavi v homogeno maso.
Segrejte ponev na srednje močni temperaturi ter s čopičem premažite notranjost obroča (okroglega kalupa) z oljem. Preostalo olje zlijte na ponev in postavite obroč v sredino ponve. Naj se segreva nekaj minut, nato pa polovico obroča napolnite s testom. Bodite previdni, da testa v obroč ne zlijete preveč, saj testo med peko naraste.
Palačinke pecite 4 minute oziroma dokler se na površini ne začnejo tvoriti mehurčki. Uporabite lopatico in previdno obrnite palačinko ter na drugi strani pecite še dodatne 3 minute oziroma dokler spodnji del palačinke ne postane zlato rjave barve. Postrezite s kocko masla in sirupom.
Pa dober tek!
You must be logged in to post a comment.