Recept in priprava sta preprosta. Kolački s karamelo, čokolado in kokosom bodo brez dvoma potešili vašo željo po sladkem in poskrbeli za razvajanje brbončic na visoki ravni.
PREBERITE ŠE: Recept: okusna angelska torta
Sestavine za kolačke s karamelo, čokolado in kokosom:
Biskvit:
- 1½ zavitka zmehčanega masla
- 1 skodelica sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička izvlečka čiste vanilje
- ½ žličke kokosovega izvlečka
- 2 skodelici namenske moke
- 1¼ žličke pecilnega praška
- ½ žličke soli
- ¾ skodelice mleka
- 1 skodelica razrezanega kokosovega oreha
Preliv:
- 1 skodelica zmehčanega masla
- 4 skodelice fruktoznega sladkorja
- ¼ skodelice mleka
- 1 žlička čistega izvlečka vanilje
- 2 skodelici popečenega kokosa
- 1/3 skodelice karamelne omake
- 1/3 skodelice čokoladne omake
Priprava kolačkov s karamelo, čokolado in kokosom:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pripravite pekač za peko kolačkov z dvanajstimi vdolbinami.
V skledi z električnim mešalnikom zmešajte maslo in sladkor. Mešajte približno 4 do 5 minut. Dodajte jajca, izvlečka vanilje in kokosa ter ponovno mešajte. V srednje veliki posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol, da dobite kompaktno zmes. Polovico je dodajte maslu in sladkorju. Dodajte mleko in mešajte dalje. Nato dodajte preostalo polovico mešanice moke, pecilnega praška in soli. Dodajte tudi razrezane koščke kokosa.
Testo enakomerno razdelite v vdolbine pekača in pecite približno 20 minut. Nato kolačke popolnoma ohladite.
Pripravite glazuro tako, da v skledi z električnim mešalnikom zmešate maslo in sladkor. Nastati mora gosta zmes. Mešajte približno 4 minute. Dodajte mleko in izvlečke vanilje ter zopet premešajte. Dobljeno kremo previdno nanesite na kolačke. Čisto na koncu jih prelijte s karamelno in čokoladno omako.
Pa dober tek!
You must be logged in to post a comment.