Ta preprosta jed je okusna, hkrati pa tudi privlačna na pogled. Kremastim rumenjakom na gnezdu iz jajčnih beljakov, ki smo jih spekli do popolnosti, lahko za več okusa dodate vašo najljubšo sestavino, ki jo boste počasi vmešali v sneg iz beljakov pred peko. Mi smo danes dodali parmezan. Božansko. Tukaj je recept za enostavna jajčka s parmezanom.
PREBERITE ŠE: Recept: hrustljav avokadov pomfrit
Sestavine za enostavna jajčka s parmezanom:
- 8 jajc
- 1 žlica naribanega parmezana
- pol žličke soli
- črni poper
Navodila za pripravo enostavnih jajčk s parmezanom:
Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko.
Ločite jajca, pri čemer pazite, da bodo rumenjaki ostali celi. Beljake stepite v trd sneg. Z gumijasto lopatico v sneg nežno vmešajte parmezan in sol in pazite, da ne uničite snega iz beljakov.
Na pekač s papirjem za peko položite 8 kupčkov snega, razmik med kupčki pa naj bo okoli 3 centimetre. S hrbtom žlice ustvarite v sredini kupčka majhno vdolbinico za rumenjak. Rumenjak previdno položite na beljak.
Za kremaste rumenjake pečemo od 14 do 16 minut, beljak pa mora biti svetle zlato rjave barve. Če želite, da so rumenjaki bolj tekoči, pecite od 8 do 10 minut. Na koncu začinite s soljo in poprom ter postrezite vroče.
Pa dober tek.
You must be logged in to post a comment.