Le redki med nami ne marajo ocvrtega krompirčka (ali pomfrita). In vemo, da je super okusen! Še boljši pa je ocvrti sladki krompir … pa tudi veliko bolj zdrav! Hitro torej po sladki krompir in naj kuhinja zadiši po najboljšem pomfritu, ki ste ga kdaj pokusili.
PREBERITE ŠE: Zdrav in okusen bučkin čips s parmezanom
Sestavine za ocvrti sladki krompir (pomfrit):
- 2 večja sladka krompirja
- 2 žlici gustina
- 1 žlica olivnega olja
- pol žličke popra
- pol žličke paprike v prahu
- pol žličke česna v prahu
- pol žlice rjavega sladkorja
- sol
- nariban parmezan
- sesekljan svež peteršilj
Priprava ocvrtega sladkega krompirja (pomfrita):
Sperite in olupite sladki krompir. Narežite na trakove. Dajte jih v skledo z vodo in namakajte eno uro. To pomaga iz krompirja odstraniti odvečen škrob, krompirček pa bo tako hrustljav. Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
Krompir sperite in posušite. V veliki skledi ga zmešajte s koruznim škrobom (gustinom) in oljem, da se koruzni škrob in olje dobro razporedita. Dodajte poper, papriko, česen v prahu in rjavi sladkor. Sol dodajte šele po peki.
Pekač prekrijte z aluminijasto folijo in poškropite s sprejem za kuhanje. Po pekaču razporedite krompirček in ga pustite, da na pekaču diha.
Pečemo 15 minut. Krompirček obrnemo in pečemo še 10 do 15 minut. Potresemo s soljo, parmezanom in sesekljanim peteršiljem. Krompirček lahko kombinirate s svojo najljubšo pomako. Pa dober tek!
Pripravo ocvrtega sladkega krompirčka si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku:
Kaj več o sladkem krompirju, njegove prednosti in zakaj bi morali po njem poseči večkrat, si lahko preberete tudi na spletni strani japti.si.
You must be logged in to post a comment.