Ali je to zares najboljša bananina torta s kokosom na svetu? Poskusite in ocenite!

Pripravili smo recept za bananino torto s kokosom, ki brez dvoma spada med najboljše na svetu. Za še več okusa in elementov strukture smo dodali opečen kokos ter mleti cimet in kardamom. V kombinaciji s kremastimi, mehkimi rezinami banan dodajo sicer povsem telesnemu užitku v kosu torte še intriganten duhovni užitek. Najboljša bananina torta s kokosom na svetu!

PREBERITE ŠE: Recept: pregrešno dobri rogljički s čokolado Kit Kat

Najboljša bananina torta s kokosom na svetu!

Najboljša bananina torta s kokosom na svetu!

Sestavine za bananino torto s kokosom:

  • 150 gramov zmehčanega masla
  • 300 gramov sladkorja
  • 170 gramov večnamenske moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • pol čajne žličke mletega kardamoma
  • 1 ščepec soli
  • 5 velikih jajc
  • 80 mililitrov mleka
  • pol skodelice nesladkanih kokosovih kosmičev
  • 200 mililitrov sladke smetane
  • 1 strok vanilje
  • 1 do 2 narezani banani

Priprava bananine torte s kokosom:

Pečico predhodno segrejte na 175 stopinj Celzija, stojalo za pekač pa postavite na sredino pečice. Pekač obložite s papirjem za peko, nekaj ga lahko gleda čez pekač.
V večji skledi z električnim mešalnikom stepite maslo in slabo polovico sladkorja, masa pa naj postane kremna in gladka (približno 3 minute). Pri majhni hitrosti dodajte moko, pecilni prašek, cimet, kardamom in sol ter dobro premešajte. Maso zmešajte v rumenjake in mleko, da nastane homogena zmes. Tako pripravljeno zmes zlijte v pekač. Z očiščenimi metlicami mešalnika zmešajte beljake in preostali sladkor. Stepajte, da nastane trd in čvrst sneg iz beljakov. Tega nato previdno in enakomerno razporedite po preostalem testu v pekaču. Pecite 25 minut oziroma dokler sneg ni napihnjen in zlato rjave barve. Po 15 minutah peke na sneg iz beljakov položite kokosove kosmiče. Ko vzamete torto iz pečice, jo ohladite. Medtem stepite sladko smetano, v katero ste nastrgali strok vanilje. Ohlajeno torto nato z nazobčanim nožem prerežite na pol (po dolgem). Polovico torte postavite na servirni pladenj in namažite s smetano ter dodajte rezine banane. Nanjo postavite drugo polovico torte (z beljaki navzgor). Torto pred serviranjem za eno uro postavite v hladilnik, da se shladi in zmehča.
Pa dober tek!