Kava ni le aromatična pijača, ki nas pomaga prebuditi. Je tudi odlična sestavina za različne sladice. K že poznanim jedem tako doda popolnoma nov okus. Danes smo za vas pripravili recept za najboljši domači kavni sladoled.
PREBERITE ŠE: Recept: izvrstni cheesecake mafini z arašidovim maslom
Sestavine za domači kavni sladoled:
- 2 skodelici sladke smetane z več maščobe
- 150 mililitrov mleka
- pol skodelice rjavega sladkorja
- 5 rumenjakov
- 2 žlički mlete kave
Priprava domačega kavnega sladoleda:
Skuhajte manjšo skodelico espresa. V manjši kozici pomešajte mleko s sladko smetano, postavite na štedilnik in segrejte do te mere, da nastanejo prvi mehurčki. Stepite rumenjake in sladkor, da dobite puhasto maso. Medtem ko neprestano mešate, vmešajte vroče mleko in smetano v rumenjake. Maso zlijte nazaj v kozico in jo dajte nazaj na štedilnik. Mešajte, da mase postane gosta. Umaknite ponev s štedilnika in mešajte še minuto ali dve. Maso prelijte v plastično posodo ter dodajte 50 do 70 mililitrov espressa, premešajte in pokrijte. Pustite, da se masa ohladi na sobno temperaturo, nato pa jo postavite v zamrzovalnik, da se masa popolnoma utrdi. Tu in tam (3 do 4-krat) maso vzemite iz zamrzovalnika in jo premešajte z električnim mešalnikom, da sladoled zamrzne enakomerno.
Pa dober tek!
You must be logged in to post a comment.