Danes je svetovni dan Nutelle. Zato le hitro po žlico in Nutello! Če pa imate morda nekoliko več volje in energije, se lahko lotite izjemno okusne sladice: Nutella Cheesecake tortic, ki bodo izvrstno zaključile današnjo sladko razvajanje.

Te Nutelline tortice Cheesecake imajo kremno sredico, okoli nje pa so mehke in krhke. So izjemno okusna in popolna sladica, ki jo lahko delite s svojimi najdražjimi – ali pa tudi ne. Morda se boste odločili, da jih na svetovni dan Nutelle pojeste kar sami in tako proslavite najslajši dan v letu.

PREBERITE ŠE: Recept: Nutella Cheesecake – hedonizem na krožniku 

Nutella Cheesecake tortice

Nutella Cheesecake tortice

Sestavine:

Tortice:

  • 171 gramov masla
  • 128 gramov sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 15 ml izvlečka vanilje
  • 160 gramov moke
  • 59 gramov kakava
  • 15 gramov jedilne sode bikarbone
  • 6 gramov jedilnega škroba

Nutella Cheesecake:

  • 283 gramov kremnega sira, ogretega na sobno temperaturo
  • 256 gramov sladkorja v prahu
  • 15 ml vaniljevega izvlečka
  • 225 gramov Nutelle
  • po želji maline za okras

Priprava:

Model za tortice namastimo, pečico ogrejemo na 180 °C. Maslo in sladkor v prahu stepamo od 5 do 7 minut, da masa postane lahka in puhasta. Dodamo jajce in vaniljo ter stepamo, dokler masa ne postane kompaktna. Dodamo še moko, kakav, sodo bikarbono in jedilni škrob. Oblikujemo kroglice, ki jih nato damo v model za tortice tako, da jih pritisnemo k dnu modela, pa tudi na strani razporedimo maso (da dobimo obliko košarice), saj bomo v prostor na sredini nato dali še kremni nadev. Pečemo od 10 do 12 minut. Vzamemo iz pečice in pustimo 5 minut, da se tortice nekoliko ohladijo. Nato jih vzamemo iz pekača in hladimo na mreži. Ko so hladne, naredimo Nutellin nadev Cheesecake. Skupaj stepamo kremni sir, sladkor v prahu, vaniljo in Nutello, dokler masa ni popolnoma gladka. V sredino tortic damo nadev. Na vrh lahko položimo malino. Hranimo v hladilniku.
Pa dober tek!