Je prezgodaj, da bi se odločili med jajcem na oko ali palačinkami za zajtrk? Ne skrbite, lahko si privoščite oboje! Palačinke z mlado čebulo in jajcem na oko so izredno sončne. Jajca so izredno skoncentriran vir vitaminov, mineralov, antioksidantov, esencialnih maščob in beljakovin, poskrbite le, da kupite čim bolj kakovostna jajca, po možnosti talne reje, ali če imate možnost, jih kupite od kakšnega bližnjega kmeta.
PREBERITE ŠE: Recept: okusne palačinke s kokosom in breskvami
Sestavine (za 4 velike palačinke):
- 3 jajca
- 3⁄4 skodelice polnozrnate moke
- 2 žlički pecilnega praška
- ščep soli
- 2⁄3 skodelice manj mastnega mleka
- 2 stebli mlade čebule
- 2 žlički masla
Priprava palačink:
V posodi zmešajte moko, pecilni prašek in ščep soli. Vmešajte mleko in 2 jajci ter dodajte narezano čebulo. Stopite maslo, ga dodajte mešanici ter mešajte do enotne zmesi. Pecite do zlato rjave barve. Jajce, ki vam je ostalo, specite na oko in ga položite na vrh palačink, vse skupaj pa lahko potresete z dodatno narezano mlado čebulo in pokapate z malce limoninega soka. Pa dober tek!
You must be logged in to post a comment.