Zgolj en ugriz je dovolj, da se počutite, kot da ste na plaži – zakaj ne bi že danes "odšli" na morje in si pripravili božanski pina colada cheesecake?

Poletje se datumsko približuje in mnogi že sanjajo o morskem oddihu. Četudi je vreme muhasto in kaže, da poletja verjetno še dolgo ne bo, si olajšajte trpeče čakanje na sonce s sladico, ki vas bo popeljala naravnost na plažo!

Pripravite si božanski pina colada cheesecake, ki vam bo sicer vzel nekaj časa, a ne boste obžalovati. Obljubimo!

RECEPT: BOŽANSKI PINA COLADA CHEESECAKE

SESTAVINE

Za testo:

  • 12 graham krekerjev
  • ¼ skodelice sladkorja
  • 6 žlic stopljenega masla
  • ¼ žlice soli

Za polnilo:

  • 260 g kremnega sira
  • ½ skodelice sladkorja
  • 1 skodelica kokosovega mleka
  • 3 velika jajca
  • ¼ žlice soli
  • ¾ skodelice kokosovega čipsa

Za polnilo iz ananasa:

  • 1 skodelica sladkorja
  • 9 jajčnih rumenjakov
  • 1 skodelica ananasovega soka
  • ¼ žlice soli
  • 10 žlic masla

Za postrežbo:

  • 2 skodelici stepene smetane
  • ¾ skodelice kokosovega čipsa (lističi)
  • 16 višenj Maraschino

PRIPRAVA

Segrejte pečico na 160 stopinj Celzija. V pekač s 23-centimetrskim premerom položite papir za peko.

Navodila za pripravo testa: v posodi srednje velikosti združite krekerje, sladkor, maslo in sol. Sestavine dobro premešajte, da nastane gladka masa, ki jo nato premestite v pekač. S prsti jo razporedite po pekaču in jo pecite 12 minut. Po koncu peke jo pustite, da se ohladi.

Navodila za pripravo polnila: v večji posodi zmešajte kremasti sir in sladkor. Po dveh minutah mešanja bi morala nastati puhasta masa, v katero nato dodate kokosovo mleko, jajca in sladkor. Sestavinam dodajte tudi kokosov čips.

Doživeli boste pravo rapsodijo okusov!

Po ohlajenem testu premažite nastalo maso. V pečici jo pecite 45 minut. Po peki testo ohladite, pokrijte ga s plastično folijo in v hladniku hladite vsaj dve uri.

Navodila za pripravo polnila iz ananasa: v manjši ponvi združite sladkor in rumenjake. Kasneje vmešajte tudi ananasov sok, sol in maslo. Na srednji temperaturi plošče mešajte ananasovo maso devet minut, nato jo premestite v posodo in jo ohladite v hladilniku (1 uro).

Po testu prelijte polnilo iz ananasa, nato še stepeno smetano. Posujte tudi kokosov čips. Božanski pina colada cheesecake ohladite, preden ga postrežete. Narežite ga na kocke in vsako okrasite z višnjo.