Na Japonskem so resnično obsedeni s čokoladico Kit Kat. Država ima namreč več tisoč okusov te čokolade: jagodni cheesecake, vijolični sladki krompir, vasabi itd. In ko so prvič v japonski kavarni Pronto predstavili rogljičke Kit Kat, je to opazil ves svet. Vsak njihov rogljiček Kit Kat vsebuje dva okusa Kit Kata, po rogljičku pa posujejo še sladkor v prahu. In ker morda ne boste tako kmalu na Japonskem, smo za vas pripravili recept za čisto vaše rogljičke Kit Kat!
PREBERITE ŠE: Recept: rogljički s čokolado – s čokoladnimi velikonočnimi jajčki
Sestavine za rogljičke Kit Kat:
- zavitek listnatega testa
- 2 paketa čokolade Kit Kat (okus po izbiri – mlečna ali bela čokolada)
Priprava rogljičkov Kit Kat:
Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija, pekač obložite s papirjem za peko. Listnato testo prerežite na 3 dele, trikotnike. V sredino vsakega trikotnika postavite čokoladico Kit Kat in zavijte testo okoli čokoladne ploščice. Enako naredite s preostankom testa in čokolade. Položite rogljičke na pekač in pecite po navodilih na zavitku listnatega testa oziroma do takrat, ko rogljički dobijo zlato rjavo barvo. Vzemite iz pečice in postrezite še tople.
Pa dober tek!
You must be logged in to post a comment.