Doma narejeni rogljički iz listnatega testa in čokoladnih velikonočnih jajčk so izjemno preprosti za pripravo, potrebujemo pa le dve sestavini! Rogljički s čokolado so za prste oblizniti!
Sestavine za rogljičke s čokolado:
- zavitek listnatega testa
- 6 čokoladnih velikonočnih jajčkov
Priprava rogljičkov s čokolado:
Čokoladna velikonočna jajčka zamrznite za 15 minut, da se nekoliko strdijo. Nato jih vzemite iz zamrzovalnika in odstranite folijo. Pečico ogrejte na 180 stopinj Celzija. Listnato testo prerežite na 3 dele in nato še diagonalno, da dobite 6 trikotnikov. V sredino trikotnika postavite čokoladni velikonočni jajček in testo zavijte okoli jajčka, da dobi obliko rogljiča. Vsak rogljiček postavite na papir za peko, ki ste ga dali na pekač. Rogljičke pecite po navodilih na zavitku listnatega testa. Če kaj polnila izteče, brez skrbi, rogljički bodo še vedno za prste oblizniti!
Pa dober tek!
You must be logged in to post a comment.