Najbrž večino receptov za brownieje poznate – vsebujejo veliko masla in še več sladkorja. Pobrskali smo za receptom, ki je s kalorijami manj bogat, ni pa zato nič manj okusen. Nizkokalorični brownieji bodo še vedno kakovostni, še posebej če bomo uporabljali dober kakav in čokolado.
PREBERITE ŠE: Zdrave arašidove kroglice brez peke, primerne tudi za vegane
Sestavine za nizkokalorične brownieje:
- 3/4 skodelice večnamenske moke
- pol skodelice nesladkanega kakava
- četrt čajne žličke soli
- pol čajne žličke pecilnega praška
- 60 gramov masla sobne temperature
- 2/3 skodelice sladkorja
- 1 veliko jajce
- 2 beljaka
- 1 čajna žlička vaniljevega izvlečka
- 2 čajni žlički espressa
- pol skodelice nemastnega grškega jogurta
- 1/4 skodelice čokoladnih solzic (po možnosti brez dodanega sladkorja)
- 1/4 skodelice nasekljanih orehov (po želji)
Priprava nizkokaloričnih browniejev:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Kvadratni pekač obložite z aluminijasto folijo in folijo poškropite s sprejem za kuhanje. V srednje veliki posodi zmešajte moko, kakav, sol in pecilni prašek. Dajte na stran.
Z električnim mešalnikom kremasto stepite maslo in sladkor. Dodajte jajce, beljaka, vaniljev izvleček in kavo. Dobro premešajte, da dobite kompaktno maso.
Počasi dodajte mešanico moke, kakava, soli in pecilnega praška, temu naj sledi jogurt. Previdno mešajte. Na koncu vmešajte čokoladne solzice in orehe.
Z lopatico maso enakomerno razporedite po pekaču in v pečici pecite od 20 do 25 minut, oziroma dokler pecivo ne opravi testa z zobotrebcem (z zobotrebcem zapičite v pecivo, in če zobotrebec ostane suh, je pecivo pečeno). Pecivo ohladite in postrezite.
Pa dober tek!
You must be logged in to post a comment.