Roland Gumpert se je že podpisal pod nekaj uspešnih avtomobilov, z Nathalie pa je presenetil tudi nas. Gorivna celica, ki uporablja metanol za proizvodnjo električne energije, je domiselna ideja, o kateri zagotovo velja razmisliti.

Roland Gumpert Nathalie je dvovratni superšportni avtomobil, futurističnega videza in sila nenavadnim pogonom. 2Way je energijski koncept, pri katerem sodelujejo elektromotorji, baterija in gorivna celica, ki deluje na metanol. V tem primeru dobimo avtomobil, ki se napolni v treh minutah, z njim pa lahko prevozimo do skoraj 850 kilometrov dolgo pot, če vozimo s povprečno hitrostjo 80 km/h. V koliko preklopimo v ekonomični način vožnje, se nam doseg podaljša do skoraj 1.200 kilometrov. Metanol je cenejši od bencina ali dizla, stranska produkta pri razgradnji pa sta voda in CO2. Z uporabo metanola in gorivne celice, odstranimo dolgotrajno polnjenje in občutno povečamo doseg, v primerjavi z električnimi avtomobili, ki so v tem trenutku na trgu.

Elektromotor v vsakem kolesu zagotavljajo Nathalie štirikolesni pogon, njihova skupna moč pa znaša od med 300 in 600 kW (408 – 816 KM). Za pospeševanje od 0 do 100 km/h potrebuje malenkost več kot 2,5 sekundi, končna hitrost pa znaša več kot 306 km/h. Tehnologija, ki poganja Nathalie je zagotovo dobra ideja in v kolikor bi uporabljali zeleni metanol, ki ga pridobimo s kemijsko sintezo, bi bila Nathalie povsem CO2 nevtralna. Polnilna mesta metanola so v tem trenutku največja ovira, saj le teh ni v izobilju, težko pa je vedeti, kako bo s tem v prihodnje. Če ne drugega, je Nathalie odličen primer inovativnosti električno gnanih avtomobilov.

Galerija: Roland Gumpert Nathalie