Starinske fotografije so še zmeraj zelo popularne, zato je čas, da tudi ti ustvariš retro fotografije s temi odličnimi aplikacijami. Hitro jih naložite na svoj telefon in se vrni v preteklost!

S temi aplikacijami se boste z gotovostjo vrnili v preteklost. S temi odličnimi aplikacijami ustvariš retro fotografije!

BitCam

Tehnološka podjetja nas razvajajo s 4K, toda v preteklosti je bila kakovost videov bistveno slabša. Tisti, ki ste imeli srečo, da ste v devetdesetih letih imeli računalnike doma, se verjetno spomnite, kako grozno slaba je bila njihova grafika.

BitCam je preprosta aplikacija, s katero boste ustvarili starinski pridih. Med snemanjem fotografije lahko izbirate med različnimi ravnmi pikslov (FatBits, Standard in Super Res). Če želite še barvno grafiko, pa boste morali odšteti 1,99 ameriškega dolarja (preračunano 1,70 evra).

VHS Photo App

S to aplikacijo lahko fotografirate ali uredite obstoječo fotografijo in ji dodate kromatični stereoskopski 3D-učinek. Ponuja vam le nadzor za prilagajanje kota in polmer učinka, a je to več kot dovolj, da dobite retro estetiko.

Camcorder ‒ Record VHS Home Videos

Le nasmeh na obrazu se izriše, ko se spomnite 90. let in VHS-traka, ki ste ga skoraj uro morali navijati, da ste si lahko ogledali video od začetka. Danes nam tega ni treba početi, a zakaj se ne bi vrnili v preteklost in popestrili svojih videov.

Poleg starinskega videza ta aplikacija zabeleži tudi razmerje 4 : 3. Če želite ustvariti pravi lažni posnetek iz 90. let, tresite s kamero in med snemanje povečujete in oddaljujte ‘objektiv’, da bo posnetek res videti, kot da je posnet s starimi fotoaparati.