Vstopili smo v leto 2019. Zdi se, da novo leto prinaša tudi nove oblike dvorjenja. Klasično osvajanje je preteklost. Ljudje se spoznavamo na telefonih, zdaj bomo pa preko teh naprav vprašali osebo, ki nam je všeč, ali želi z nami spati. Kako se vam to zdi?

Mobilna aplikacija LegalFling, ki tako kot kriptovalute poteka na sistemu blockchain, omogoča, da vsi, vključeni v spolni odnos, to prek aplikacije najprej potrdijo.

Morda ste v lokalu spoznali privlačno osebo, se zapletli v prijeten pogovor, poln smeha in dobre volje, popili kozarec dobrega vina in iskre letijo na vse strani. Razmišljate o nadaljevanju noči med rjuhami in tu nastopi LegalFling. Če bo ta oseba prek aplikacije privolila, potem vaju čaka lepa noč, predvsem pa po njej ne more priti do morebitnih obtoževanj.

V aplikaciji lahko razkrijete tudi svoje spolne navade, ki vsakemu morda ne bodo všeč, in s tem preprečite nerodne trenutke pozneje. Če ste oboževalci TV serije Black Mirror, ste podobno reč opazili tudi tam.

LegalFling je pravzaprav pogodba, ki temelji na tem, da bi bili medosebni dogovori jasni in zapečateni na tak način. Tako ne bi več prihajalo do “jaz sem rekel” in “nisem tega rekla”! Mnenja, tudi pravna, se sicer še krešejo in porajajo se dvomi o primernosti tovrstnih aplikacij. A eno drži, nič ne prekaša klasičnega “pecanja”.