Iz kakijev – izjemno zdravih sadežev jeseni, ki so jim nekoč rekli hrana bogov – pripravimo slastno kakijevo kremo s smetano, za pripravo katere ne potrebujemo kuhalnika ali pečice.

Kakiji – sadeži jeseni, ki so z visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov prave vitaminske bombe – so slastni že sami po sebi, še okusnejši pa bodo kot osvežilna kakijeva krema s smetano, ki jo pripravimo, kot bi mignil, in to brez kuhanja ali pečenja. Ker kakiji premorejo številne zdravilne lastnosti in ugodno vplivajo na naše zdravje in počutje, si jih moramo jeseni, ko jih je v izobilju, privoščiti čim več in na čim več možnih načinov!

PREBERITE ŠE: Recept: božanski čokoladni mousse iz le dveh sestavin!

Kaki - hrana bogov.

Kaki – hrana bogov.

Recept za slastno kakijevo kremo s smetano

Sestavine za slastno kakijevo kremo s smetano:

  • 3 zelo zreli kakiji
  • 30 g sladkorja
  • 30 ml ruma
  • 200 ml sladke smetane
  • 1 žlica vaniljevega izvlečka
  • mandljevi lističi

Navodilo za pripravo slastne kakijeve kreme s smetano:
Sladko smetano, žlico sladkorja in vaniljev izvleček z električnim mešalnikom stepemo v čvrsto smetano. Kakije operemo in jim odstranimo peclje. Nato jih razpolovimo in iz njih z žličko odstranimo sredico, ki jo (brez koščic) stresemo v električni mešalnik. Dodamo sladkor in rum ter zmešamo v gladko kremo. V servirne posodice po plasteh izmenično naložimo kremo in smetano. Kakijevo kremo na vrhu okrasimo z mandljevimi lističi, jo za pol ure postavimo v hladilnik in postrežemo. In slastna kakijeva krema je tu! Dober tek!