Poznate rek ''ljubezen gre skozi želodec''? Najbrž ni naključje, da so gurmani strastni in predani tudi v ljubezni. Kdor uživa v okusih različnih jedi, raziskuje tudi okuse življenja. In med njimi je ljubezen najslajša. Zakaj so ljubitelji hrane tudi čuteči ljubimci in pozorni partnerji?

Tukaj je 5 razlogov, zakaj so ljubitelji hrane odlični partnerji …

1. Uživajo v drobnih stvareh, kot je košček čokolade

Tisti, ki znajo prepoznati srečo v majhnih stvareh, ne čakajo na velike dogodke, temveč sami poskrbijo za čudovite trenutke. Ne dovolijo, da se jim sreča ali kos torte izmakne.

2. Vedno bodo ob tebi (s sladoledom)

Sčasoma spoznaš, da vsi prijatelji ne bodo vedno ob tebi, ko jih potrebuješ. Hrana pa je vedno na dosegu roke, ko jo potrebuješ. Ljubitelj hrane razume, da je treba biti ob tebi – kot kepica sladoleda, ki te potolaži.

PREBERITE ŠE: Kaj je ljubezen?

3. So pustolovski in obožujejo vse okuse življenja

Kdor ima rad hrano, ima rad življenje in se mu ne odpoveduje, temveč zajema življenje z veliko žlico. S takšno osebo ti ne bo nikdar dolgčas.

4. Ko jim življenje meče limone, naredijo odlično limonino torto

Umetnost je iz limon, ki ti jih meče življenje, narediti limonado. Še večji užitek pa je iz limon narediti nekaj sladkega, recimo limonino torto. Najti človeka, ki to zna, je neprecenljivo.

5. Ljubezen (in ne hrano) dajejo brez pričakovanj

Ljubitelji hrane imajo poseben odnos do hrane – brezpogojno jo imajo radi. So radodarni, vendar ne dajejo za to, da bi nekaj dobili v zameno. Nesebični, ljubeči, pozorni. Bi si lahko želeli boljšega človeka ob sebi?