Kateri hrani se raje izogibajte, preden greste na letalo?

Tukaj je nekaj jedi, ki se jim pred letom raje izognite:

1. Pekoči čips

Čips je masten in slan, zato je bolje, da se mu izognete. Kaj imajo letenje, mast in sol skupnega? To, da ju telo na 10.000 km nad Zemljo precej težje presnavlja, kar lahko vodi v zadrževanje vode v telesu in napenjanje. Raje zaužijte zelenjavno juho.

2. Rdeče meso

Po navadi ga najdemo v burgerjih, ki jih restavracije s hitro prehrano ponujajo na letališčih. Še ena precej mastna in slana jed, torej. Povzroči lahko slabost in splošno slabo počutje, vse to zaradi ponesrečene kombinacije z nadmorsko višino. Če si želite mesa, posezite raje po kosu piščanca z nekaj zelenjave.

Rdeče meso

3. Jabolka

Morda bo koga presenetilo, da so jabolka tudi na seznamu, a zaradi visoke vsebnosti vlaknin in slabega prebavljanja le-teh na višini boste najbrž imeli težave z napenjanjem. Raje si privoščite melono.

4. Fižol

Če ste prebrali razloge pri prvih treh primerih, dodatna razlaga tu najbrž ni potrebna.

Fižol

5. Sladke pijače

Prav tako povzročajo napenjanje, s tem da lahko občutite tudi neprijeten pekoč občutek v prsnem košu. V letalu lahko hitro dehidrirate, zato se raje držite vode.

6. Pikantna hrana

Ne samo, da bo razdražila želodec, tudi mehurju ne bo prizanesla, zato se je raje izogibajte. Kefir je za čas v zraku precej boljša rešitev. Čili lahko sledi za večerjo, ko boste že na tleh.

Pikantna hrana

7. Alkohol

Veliko nas “rukne” enega za pogum, ko nam ponudijo pijačo, je res? Alkohol žal aktivno sodeluje pri dehidraciji telesa, in če boste popili kozarec preveč, vas po pristanku čaka hud maček, ki pride v paketu z glavobolom. Voda raje.

8. Kava

Isti razlog kot pri alkoholu. Če potrebujete dozo kofeina, naročite raje zeleni čaj.

Kava

9. Žvečilka

Dobro, res ni jed, a vseeno. Med žvečenjem se v želodcu lahko nabere precej zraka, kar lahko vodi v krče in napenjanje. Če želite poskrbeti za izenačen pritisk v glavi med vzletanjem, si raje privoščite kak  bombonček butterscotch.

10. Česen

Če nič drugega, zaradi zadaha. Na letalu je gneča in ne boste najprijetnejša družba, če bo vonj po česnu vel iz vas.

Pa dober let!