Ko odpirate granatno jabolko, veste, da 'teče reka krvi'. Iznogite se temu s tem preprostim trikom.

Granatno jabolko je sadež, ki se poda k različnim jesenskim jedem. Svojo popularnost pa je v našem času dosegel takrat, ko so dekleta na Instagramu množično fotografirala smutije in ovsene kaše, ki so okrašene z rdečimi semeni. Poleg tega, da je sadež videti zelo zanimivo, naj bi bil tudi zelo zdrav – vseboval naj bi vitamin C, antioksidante in kalij, izboljšal pa naj bi zdravje vaših zob in zmanjšal tveganje za bolezni srca in ožilja.

Preden vaše brbončice začutijo drobna semena, je pomembno pravilno izbrati granatno jabolko. Izbrati bi morali sadež, ki je dovolj težek za svojo velikost in je nepoškodovan. Njegova lupina pa mora biti debela, da ščiti plod. Ko to naredite, je trenutek resnice pred vami. Kako torej pravilno odpreti granatno jabolko?

Preden začnete lupiti granatno jabolko, zaščitite rezalno podlago z brisačami, ki bodo absorbirale vso odvečno tekočino, ki jo bo sadež spustil. Odrežite vrh sadeža in dno. Zagledali boste zvezdasto obliko, ki ji nato morate slediti pri rezanju. Tam, kjer je stranica ‘zvezde’, z nožem tudi zarežite po dolžini. Na vseh mestih naredite enako. Nato vsak krhelj razprite in ločite drug od drugega. Ko to naredite na vseh straneh, bo nastala razprta ‘zvezda’ – iz vsakega krhlja pa izluščite semena.

Postopek si lahko ogledate tudi v videozapisu: