Ni potrebno vedno poseči po barvi, ko nas lasje ne ubogajo - dovolj je, da upoštevate trike, ki bodo v nekaj minutah zakrili sivino na vaši glavi.

Najhitrejši način, s katerim se boste znebili sivih las, je barvanje. A vemo, da povsem naravnega procesa rasti las ne moremo ustaviti, zato boste čez mesec dni že hodili naokoli z narastkom in sivino. Veliko lažje bo, če pustite materi naravi, da opravlja svojo nalogo, vi pa se naučite trikov, kako skriti sive lase, ki vam v tem trenutku niso všeč, čez leto ali več pa jih boste morda naokrog razkazovali.

Preča

Bodite pozorni na prečo.

Sivi lasje se po navadi pojavijo na korenu las, zato je najbolj smiselno, da spremenite način razporeditve svojih las. Če nosite prečo na sredini glave, je potem smiselno, da sive pramene las pokrijete tako, da prečo naredite na levi ali desni strani. Učinkovit način za prikrivanje sivine je tudi cikcak metoda.

Dodatki za lase

Za prekrivanje sivih las lahko uporabite različne modne dodatke, kot so obroči, trakovi ali šali. Ne samo, da boste zakrili sivino na vaši glavi, temveč boste tudi v trendu. Če ne marate tovrstnih dodatkov, pa lahko uporabite klobuk, ki je v vsakem letnem času priljubljen dodatek. Poleti lahko uporabite letne klobuke, jesen je rezervirana za beretke, v zimskem času pa si lahko nadenete toplejši klobuk ali kapo. Na žalost pokrivala za glavo v zaprtih prostorih ne bodo skrila sivih las.

Volumen

Volumen v laseh bo skril sivino.

Volumen v laseh zelo dobro pomaga pri reševanju težav s sivimi lasmi. Vse, kar morate narediti, je ustvariti volumen pri korenu las, saj bodo tako lasje videti zelo bogato, sivina pa se bo zakrila.

Krona iz las

Sive lase lahko prekrijete tudi s kito, vendar klasična pletenica ne bo pomagala. Najbolj učinkovita metoda za prikrivanje sivih las je krona iz las. Ker gre za bolj zapleteno tehniko pletenja kit, si lahko v zgornjem videozapisu ogledate, kako narediti krono iz las.