Četudi je naše navdušenje nad novimi čevlji preveliko, nas skoraj vedno ožulijo do krvi, da vsaj mesec dni obžalujemo, ker smo jih kupili. Kako sploh pravočasno preprečiti nadrežno žuljenje, drgnjenje in neprijeten vonj čevljev?

Poleti, ko se več potite tudi v stopala, vam bodo ti nasveti prišli posebej prav!

NEPRIJETEN VONJ ČEVLJEV:

Spreji proti vonjavam sicer nekoliko ubijejo neprijetni vonj, vendar pogosto niso tako učinkoviti, kot bi si želeli. A obstaja alternativa, s katero lahko uničite neprijeten vonj čevljev – obutev za nekaj ur položite v zmrzovalnik, katerega mraz naj bi “ubil” bakterije, ki povzročajo neprijetne vonjave. Vendar bodite pozorni, da boste čevlje pravočasno vzeli iz zmrzovalnika!

Zdaj bo konec nadležnega drgnjenja in žuljenja čevljev!

DRGNJENJE IN ŽULJENJE ČEVLJEV:

Če vas drgnejo visoke pete, si lahko pomagate tako, da na notranjo stran nanesete nekaj vazelina. Še pomembnejše pa je, da se naučite pravilno hoditi v visokih petah!

Če imate obute sandale in vam zaradi vročine drsijo iz stopal, si lahko pomagate tako, da jih našpricate s sprejem za lase. Koristno bi bilo tudi, da čevlje iz usnja našpricate s sprejem, ki odvrača vodo. Čeprav morda ne dežuje, lahko pot vaše čevlje na dolgi rok precej poškoduje.

Proti potnim stopalom si lahko pomagate tudi tako, da jih nekoliko natrete z otroškim pudrom.