Converse je naslednje podjetje, ki se uvršča na seznam proizvajalcev obutve, ki vlagajo v trajnostni razvoj. V prihodnosti namerava svoje superge izdelovati kar iz plastičnih steklenic in odpadnega džinsa.

Converse je v luči prizadevanj za trajnostni razvoj razkril nove proizvodne procese za svoje slavne superge Chuck Taylor – svoje zamisli je zaobjel v programu Renew Initiative, ki v ospredje postavlja materiale, pridobljene preko predelave odpadkov.

Blagovna znamka v Nikeovi lasti je predstavila 3 metode, ki jih v prihodnosti namerava uporabljati pri proizvodnji superg – poimenovala jih je Renew Canvas, Renew Denim in Renew Cotton.

Prva temelji na uporabi 100-odstotnega recikliranega poliestra, ki ga pridobivajo iz zavrženih plastičnih steklenic, medtem ko druga za izdelavo uporablja odpadni džins. Za najbolj revolucionarno velja tretja, ki se zanaša na odpadni material, ki nastaja pri proizvodnem procesu. Material, ki ga ob poliestru sestavlja 40 odstotkov recikliranega bombaža, bo na voljo komaj naslednje leto.

Converse Renew Canvas

Converse kot prvi model, ki je doživel preobrazbo, predstavlja Chuck Taylor All Star. Datum izdaje svežih superg, zasnovanih v skladu s smernicami trajnostnega razvoja, je bil 5. julija kupite jih lahko na tej povezavi.