Vsako leto se v morje odvrže več kot 8 milijonov ton plastike in do leta 2050 naj bi bilo v oceanih več plastike kot pa rib. Vse večja ozaveščenost o škodljivosti plastike je med drugim razlog, zakaj potrošniki zahtevajo, da blagovne znamke naredijo več za zaščito naših voda. Tokrat je na potezi luksuzna znamka Prada, ki predstavlja kapusulno kolekcijo Re-nylon in z njo obljubo, da bo od leta 2021 uporabljala le še reciklirani najlon.

Prada je  pričela s pionirskim projektom Re-nylon, ki uvaja trajnostno linijo ikoničnih Pradinih silhuet torb in torbic z edinstvenim novim obnovljenim najlonom ECONLYL – tega so ustvarili skupaj s proizvajalcem tekstilne preje, Aquafilom, pridobiva pa se ga skozi recikliranje in čiščenje plastičnih odpadkov iz oceanov, ribiških mrež in tekstilnih odpakov.

Novi material se lahko tako rekoč večno reciklira, pri tem pa ne izgubi kakovosti. Re-nylon je Pradina drzna poteza in korak proti trajnosti, cilj pa je, da do leta 2021 trajnostni najlon popolnoma zamenja običajnega.

Prada Re-nylon

V kolekciji je šest klasičnih stilov, za ženske in za moške: torbica za okoli pasu, torbica za na ramena, velika torba, športna torba (duffle) in dva Pradina nahrbtnika. Celotna linija je izdelana iz okolju prijaznih materialov, edinstvena interpretacija trikotnega Pradinega logotipa pa poudarja njihovo osredotočenost na obnovljive vire. Odstotek prihodkov od prodaje kapsulne kolekcije bo Prada podarila projektu, povezanemu z okoljsko trajnostjo.

Galerija: Kapsulna kolekcija Prada Re-nylon