Glavni razlog, zakaj se pari soočajo s številnimi težavami, je v tem, da moški in ženske NE VEDO, kako je videti zdravo razmerje in kako bi se moral dober človek obnašati do svojega partnerja.

Dober človek vam bo pokazal, da vas ima rad. Čutite, da vas ima ljubljena oseba resnično rada. To vam neprestano tudi kaže. Z njo se počutite cenjeno, spoštovano in ljubljeno.
Dober človek vas vedno podpira. Ne glede na to, kakšne so vaše želje, vas ljubljena oseba podpira. Veseli se vašim uspehom in vas spodbuja, ko vam ne gre vse po načrtu.

Dober človek vas navdušuje. Vsak dan vas navdušuje, da postanete boljša oseba.
Dober človek ima vaše zaupanje. Takšen partner bo počne vse, da se počutite prijetno in varno v razmerju. Brez zaupanja ni ne ljubezni nee spoštovanja.

Dober človek bo vse naredil, da se boste počutili lepe. Ve, da tega ne bo dosegel tako, da vam bo zgolj rekel, da ste lepi, temveč bo to tudi dokazal na način, na katerega se vas dotika, gleda in z vami ravna.
Dober človek bo naredil vse, da se počutite varno. Največji kompliment, ki ga lahko date svoji ljubljeni osebi, je povezan z varnostjo. Denar in lepota sta prehodni, občutek varnosti pa je večen.

Dober človek počne majhne stvari. Četudi so njegova dejanja majhna, ve, da so v vaših očeh velika in vas osrečujejo.
Dober človek ne prestopi mejo. Povsem naravno je, da bosta imela nesoglasja, vendar to ni opraviličilo za nasiljno vedenje in ostre besede. Dober človek je miren in skuša skleniti kompromis.