Pozitivni učinki ženskega orgazma so očitni, a tu se nahaja še dodatnih pet.

To je 5 načinov, kako ženski orgazem pozitivno vpliva na romantični odnos.

Orgazem ženski pomaga oceniti kakovost partnerjevih genov.

Kako pogosto heteroseksualne ženske doživijo orgazem s svojimi partnerji, je povezano s tem, kako ‘kakovosten’ je njihov partner. Ženske, ki imajo več orgazmov, poročajo o tem, da je njihov partner bolj simetričen in fizično privlačen, kar se povezuje z genetsko kakovostjo.

Orgazem pomaga ženski oceniti kompatibilnost svojega in partnerjevega imunskega sistema.

Raziskave so pokazale tudi, da ženske, ki spijo s partnerji, s katerimi imajo različne imunske gene, kar povečuje verjetnost, da bodo imeli njuni otroci boljši imunski sistem, doživljajo več orgazmov.

Ženske doživljajo več orgazmov s partnerji, ki imajo po njihovem mnenju boljšo osebnost.

Ženski je v postelji pomembna tudi osebnost njihovega spolnega partnerja. Ženske, ki so svoje partnerje ocenile kot bolj kreativne in samozavestne, so poročale o bolj pogostih orgazmih.

PREBERITE ŠE: 15 nenavadnih dejstev, o človeškem telesu, ki jim težko verjamemo

Orgazem je pomemben za ohranjanje vezi.

Oksitocin je nevrotransmiter, ki nam daje občutek ljubezni, varnosti in zaljubljenosti. Med orgazmom se njegov nivo v organizmu poviša tako pri ženskah kot pri moških. Oksitocin lahko pomaga pri ohranjanju zvestobe v monogamnih odnosih.

Afterglow

Ženske imajo po orgazmu tako imenovan afterglow. Gre za podaljšan občutek zadovoljstva in sreče, ki pozitivno vpliva na posameznikovo počutje in dinamiko odnosa.