Ko enkrat narediš “kriminal” na laseh, se pripravi na to, da boš dolgo časa potrebovala, da se vrneš v normalno stanje, da boš morda zapravila goro denarja na popravke ali si boš morala celo omisliti dobro lasuljo. Ne, ne šalimo se!

Če si sama svoja mojstrica in že redno barvaš lase, ti je potem jasno, da je vsako barvanje loterija – morda boš dosegla barvo las, ki si jo tako močno želiš, morda pa boš postala ravno tisto, kar si ne želiš. Opcija, da ostaneš brez las ali dobiš alergijsko reakcijo tudi ni izključena. Če se še nikoli nisi barvala, pa je ta izkušnja sploh grozljiva. Če ti spodleti, boš morala katastrofo nositi kot krono, ker je pač na glavi. In to je OGROMEN pritisk.

Ne glede na to, ali se odpravljaš k frizerju ali boš doma eksperimentirala z lasmi, obstajajo nekatere stvari, ki jih ne smeš početi pred barvanjem. Sploh, če to počneš prvič!
Zbrali smo nekatere pomembne nasvete frizerjev, česa ne smeš (in kaj moraš) početi pred barvanjem las – le tako naj bi dosegla najboljši rezultat. In to je tisto, kar si, jasno, želiš!

Tega nikakor NE POČNI pred barvanjem las:

Pranje las: DA ali NE?

Frizerji imajo deljeno mnenje glede pranja las pred barvanjem – nekateri trdijo, da ni pomembno, ali so tvoji lasje oprani ali ne, spet drugi pravijo, da je popolno, če si nekaj dni pred barvanjem ne pereš las. Optimalno naj bi bilo, da na tretma prideš z lasmi, ki so tik pred mastenjem.
Pomembno naj bi bilo, da se pred tretmajem izogibaš kemikalij, kot so šamponi v prahu, spreji za lase, olja, šampon …, ker bo le tako frizer najbolje ocenil, s kakšno vrsto las in lasišča ima opravka. Mastnejše lasišče bo tudi zaščitilo kožo na glavi pred strupenimi in močnimi kemikalijami.
Če imaš će izbranega frizerja, ki pozna tvoje lase in lasišče, potem to pravilo naj ne bi bilo toliko pomembno.

Si pereš lase pred odhodom k frizerju?

Ne zamolči informacij o predhodnih posegih na laseh

Če te je sram ali ne, moraš biti iskrena s frizerjem in mu zaupati, katere kemikalije si predhodno uporabljala na svojih laseh. Le tako boš preprečila negativne rezultate, izgubo lase ali alergijsko reakcijo. Iskreno povej, kakšne barve las si predhodno nosila, ker le na tak način boš dosegla želeni rezultat, frizer pa se bo potrudil, da naredi vse, kar je v njegovi moči, da prepreči katastrofo.
Ne smeš zamolčati pomembnih informacij, ki te lahko stanejo živcev, zdravja in denarja!

Ne pozabi narediti alergijski test

Preden lase izpostaviš kemijskem procesu barvanja, MORAŠ narediti alergijski test, sicer lahko nastane katastrofa, ki te bo stala zdravja. Preden naneseš barvo na lase, jo nanesi na notranjo stran komolca in za ušesom – pusti delovati toliko časa, kot piše v navodilih. Če se ne pojavi rdečica, nadaljuj z bravanjem, sicer NITI POD RAZNO!

Pazi na izbiro barve

Če misliš, da se barva ne bo dobro prijela ali si želiš temnejšo barvo las, raje izberi v začetku temnejšo ali kakovostnejšo barvo, in nikakor ne podaljšuj predpisanega časa za stanje barve na tvojih laseh. Frizerji pravijo, da na tak način povečuješ riziko, da se bodo tvoji lasje poškodovali in izsušili, vključno z lasiščem.