Kaj definira filmski žanr - grozljivka?! Vsekakor tenzija ob kateri želite prenehati gledati film. Tudi zato smo si v uredništvu zadali cilj, da iz filmskih arhivov izbrskamo tiste, ki jih polovica gledalcev ne uspe pogledati do konca.

Najboljše grozljivke po izboru uredništva za tiste najbolj pogumne!

Podedovano zlo (Heridarity, 2018)


Ko Ellen Graham umre, začne hčerkina družina razkrivati srhljive skrivnosti o svojem poreklu. Več kot odkrijejo, bolj se trudijo izogniti zlovešči usodi, ki so jo podedovali. Ljudje so ob tej grozljivki zapuščali dvorano, med drugim pa so tudi povedali, da ta grozljivka ni bila tako strašna po samih prizorih, kot po svoji psihološki plati.

Ko ugasnejo luči (Lights Out, 2016)


Ženska se mora skupaj s svojim bratom spopasti z nadnaravnim zlom, ki pa je povezano z njuno materjo. Ljudje so grozljivko prenehali gledati zato, ker so se bali, da si nikoli več ne bodo upali prižgati in ugasniti luči.

Silent Hill (2006)


Sharon ima nočne more o kraju Silent Hill, zato se njena mam Rose odloči, da to mestece poišče. V zapuščenem kraju, kjer so nekoč pustošili podzemni rudniški požari, pa se skriva temna sila, ki načrtuje maščevanje za krivico, storjeno v preteklosti. Ljudje, ki so gledali to grozljivko, je nikakor ne morejo pozabiti, prav tako pa so povedali, da so zadnjih 30 minut filma grozljivko raje ugasnili ali pa so imeli cel čas zaprte oči.

Muha (The Fly, 1986)


Briljanten, a ekscentričen znanstvenik se začne spreminjati v križanca med velikanskim človekom in muho potem, ko se eden njegovih eksperimentov grozljivo izjalovi. Ljudje priznavajo, da gre za izjemen film, tistim, ki pa ga pogledajo do konca, pa samo čestitajo.

Človeška stonoga 2 (The Human Centipede, 2011)


Nek moški postane spolno obseden s posnetkom originalnega filma in se odloči, da bo posnemal norega znanstvenika, ki je v prvem delu filma ugrabil turiste in na njih, v upanju, da sestavi ‘človeško gosenico’ izvajal grozljive poskuse. Ljudje film opisujejo kot zelo vznemirjujoč in strašljiv, večina ga ni uspela pogledati niti pol.

Cloverfieldska 10 (10 Cloverfield Lane, 2006)


Michelle se po prometni nesreči zbudi v bunkerju čudaškega Howarda, ki pravi, da je svet prizadela kemična vojna. Michelle je tako prisiljena ostati z njim, a kmalu začne dvomiti v iskrenost domnevnega rešitelja. Ljudje so ob filmu v večini primerov občutili tesnobnost in ga niso mogli pogledati do konca.

Zamera (The Grudge, 2004)


Film opisuje prekletstvo, ki se rodi na mestu, kjer je nekdo umrl v veliki jezi ali mukah. Tisti, ki obiščejo to nadnaravno silo bodo umrli; in prekletstvo se bo širilo od žrtve do žrtve. Ljudjem se je film preprosto zdel pač preveč grozljiv.

Neodgovorjeni klic (One Missed Call, 2008)


Prijatelji študentke psihologije Beth drug za drugim prejemajo shrljiva telefonska sporočila o zadnjih trenutkih svojih življenj, ki se čez nekaj dni tudi uresničijo. Kakšne temačne sile se skrivajo za temi dogodki? Ljudje so po tem filmu poročali o izjemnem strahu pred dvigovanjem telefona.

Annabelle: Stvarjenje (Annabelle: Creation, 2017)


Grozljivka Annabelle: Creation je predzgodba filma Annabelle iz leta 2014, ki nas pomakne v čas, ko je bila lutka ustvarjena. Popelje nas v hišo lutkarja, ki je 20 let po tragični izgubi hčere v svoj dom z ženo sprejel nuno in skupino osirotelih deklet, ki jih kmalu začne terorizirati neizrekljivo zlobna lutka Annabelle. Ljudje so si med gledanjem filma, sploh proti koncu, pokrivali oči in poročali o nočnih morah.

Terrifier (2016)


Manični klov na noč čarovnic terorizira tri mlada dekleta, kot tudi vsakega, ki se mu postavi na pot. Tudi ljudi, ki se ne bojijo klovnov, je ta film tako vznemiril, da ga niso uspeli gledati več kot le nekaj minut.

Druge grozljivke, ki jih ljudje niso uspeli pogledati do konca:

Jama groze 2 (The Descent Part 2)
Krog (The Ring, 2002)
Znamenja (Signs, 2002)
Begotten (1990)
Demons (1985)
Geraldova igra (Gerald’s Game, 2017)
Zakleti (Insidious, 2010)
Nuna (The Nun, 2018)
Izganjalec hudiča (The Exorcist, 1973)
Izžarevanje (The Shining, 1980)