Vsako leto s seboj prinese novo različico katere izmed Disneyjevih uspešnic, ki so gledalce razveseljevale v prejšnjem stoletju – in kateri so najboljši Disneyjevi remaki?

Zadnji v vrsti legendarnih Disneyjevih filmov, ki so dobili svojo sodobno različico, je Levji kralj – pred njim se je zvrstila še cela vrsta filmov, v katerih so se ustvarjalci zanesli na tehnologijo “live-action”, ki se poslužuje fotorealistične računalniške animacije.

V nadaljevanju vam predstavljamo 9 najboljših Disneyjevi remakov. Iz seznama smo izpustili nadaljevanja Disneyjevih uspešnic (npr. Mary Poppins se vrača) in filme, ki so bili v tehniki “live-action” posneti že v svojih izvirnikih (npr. Pete in njegov zmaj).

Najboljši Disneyjevi remaki:

1. 101 dalmatinec (101 Dalmatians, 1996)

Disneyjeva pasja uspešnica je posneta po nepozabnem animiranem filmu iz leta 1961. V glavni vlogi blesti Glenn Close, ki upodablja modno oblikovalko Cruella de Vil, ki si iz prisrčnih dalmatinčkov na vsak način želi ustvariti novo kolekcijo krznenih plaščev.

2. Alica v čudežni deželi (Alice in Wonderland, 2010)

Film Tima Burtona iz leta 2010 Alico predstavi kot svojeglavo 19-letnico, ki želi ubežati neželeni poroki. Na pomoč ji priskoči Nori klobučar, ki njene stare prijatelje prepriča, da se jima pridružijo na nepozabni pustolovščini.

3. Zlohotnica (Maleficent, 2014)

Le kdo še ni slišal za zlobnico, ki je uročila Trnuljčico? Če jo želite spoznati še bolje, vam predlagamo, da si ogledate film, ki vas popelje v mlada leta čarodejke (Angelina Jolie), katere srce se je spremenilo v kamen.

4. Pepelka (Cinderella, 2015)

Vrh lestvice zavzema nova različica zgodbe o deklici, ki ji življenje zagreni zlobna mačeha z ošabnima hčerkama. Zdi se, da bo romanca med nesrečno Pepelko in očarljivim princem bo za vedno ostala v naših srcih.

5. Knjiga o džungli (The Jungle Book, 2016)

Ustvarjalci nove različice filma iz leta 1967 so pustolovščino o Mavgliju, ki bi jo moral poznati vsak otrok, predstavili odlično. V vlogi glavnega lika se je znašel Neel Sethi, na povabilo režiserja Jona Favreauja pa so glas posodili tudi Idris Elba, Bill Murray in Ben Kingsley.

6. Lepotica in zver (Beauty and the Beast, 2017)

Nova različica filma Lepotica in zver v primerjavi z izvirnikom iz leta 1991 ponuja nemalo sprememb, ki so doživele različne odzive. S tem mislimo predvsem na preoblikovano zgodbo v ozadju, nove like in bogate vizualne učinke.

7. Dumbo (Dumbo, 2019)

Svojega naslednika je dobil tudi animiran film iz davnega leta 1941. V središču pozornosti spremljamo cirkuškega slončka Dumba z ogromnimi ušesi, ki mu omogočajo letenje. Režiser Tim Burton je k sodelovanju privabil zvezdniško igralsko zasedbo (Colin Farrell, Michael Keaton in Danny DeVito).

8. Aladin (Aladdin, 2019)

Igrana akcijska uprizoritev Disneyjeve animirane klasike je vznemirljiva zgodba uličnega mladeniča Aladina (Mena Massoud), princese Jasmine (Naomi Scott) in duhca (Will Smith).

9. Levji kralj (The Lion King, 2019)

Najnovejše delo na seznamu, pod katerega se je podpisal Jon Favreau, je nasledilo istoimenski animiran film iz leta 1994. Spet se bomo podali v osrčje afriške savane, kjer se rodi bodoči kralj živali Simba (Donald Glover).