Yamaha je naposled le razkrila končno različico njihovega novega trikolesnega električnega skiroja Yamaha Tritown. Skiro je namenjen premagovanju krajših razdalj, zaradi treh koles in LMW tehnologije, pa bo vožnja enostavna in predvsem zabavna.

Yamaha Tritown je koncept, ki smo ga prvič videli leta 2017 (kot del Yamahine futuristične garaže), a danes je postal resničnost – ta električni trikolesni skiro se lahko pohvali s tehnologijo Yamaha Leaning Multi-Wheal (LMW), ki skrbi za usklajeno nagibanje koles in vam pri tem izdatno pripomore k lovljenju ravnotežja.

Za pogon skrbi elektromotor z močjo 500 vatov, energijo pa dobi iz baterije s kapaciteto 380 vatnih ur, ki je nameščena v ohišje skiroja. Maksimalna hitrost, ki jo lahko dosežemo z Yamaho Tritown znaša 25 km/h. Tritown ni med lažjimi skiroji in tehta okoli 40 kilogramov, je pa zaradi tega veliko stabilnejši.

Trikolesni električni skiro Yamaha Tritown meri v dolžino dober meter in je že prestal preizkušnjo pred zainteresirano publiko. Pridobljene izkušnje bodo uporabili pri serijski različici, ki naj bi bila na voljo že prav kmalu.

Galerija: Yamaha Tritown