Razhodi nikoli niso lahki, vendar pa to, da boli, ne pomeni nujno, da nista naredila pravilne odločitve. In kako se sploh znajti sredi takšnih čustev, ki včasih kar kričijo, da nekaj ni v redu? Nekateri znaki, da je bil vajin razhod prava odločitev, gotovo obstajajo, a na koncu si vsak par sestavi svojo lastno resnico in nihče vama ne more zares povedati, ali je prav, da sta skupaj ali narazen.

Po razhodu je pogosto težko razločiti zrno od plevel – včasih ste lahko tako žalostni, da se v določenih trenutkih vprašate, ali ste naredili hudo napako. In z žalostjo ni nič narobe, je popolnoma “normalen del procesa”, ki pa ne pomeni nujno, da sta naredila napako.

10+ znakov, da je bil vajin razhod PRAVA odločitev:

Občutek imaš, da se lahko bolj razvijaš.
Eden izmed znakov, da je razhod zate boljša alternativa, je da imaš občutek, da lahko KONČNO prideš v stik s sabo – več imaš prostora, da razmisliš, kaj pravzaprav želiš od življenja in temu slediš. Vsak dan se malo bolje spoznavaš.
Občutiš mir.
Med valovi bolečine in morda celo panike vsake toliko časa pridejo trenutki, ko se počutiš pomirjeno in veš, da sta se prav odločila.
Slediš svojim željam.
Včasih se zgodi, da se v odnosu popolnoma izgubiš in se čisto predaš drugi osebi. Če se je to zgodilo tudi tebi, imaš sedaj morda več prostora, da lahko slediš svojim željam.
Misel, da bi bila zopet skupaj, te ne pomiri.
Čeprav ne najdeš miru v tem, da sta se razšla, in te boli vsaka bit tvojega telesa, je misel, da bi bila zopet skupaj, morda še nekoliko bolj izčrpujoča.

Misel, da bi bila zopet skupaj, te ne pomiri.

Uživaš v samoti
Morda se čez nekaj tednov zalotiš, da ti čisto nič ne manjka, ko si sam/-a in da si to precej pogrešal/-a.
Pokukal/-a si iz svoje cone udobja.
Razhod te je nekoliko prisilil, da v svoje življenje zopet uvedeš novosti, ki te ženejo izved cone udobja.
Odgovarjaš na pomembna vprašanja.
Neprijetna, vendar pomembna vprašanja imajo končno prostor, da pridejo na plano. Kaj zares želiš početi v življenju? Kakšni odnosi ti ustrezajo? Bi se morda preselil/-a v drugo mesto ali državo?

Bolečina popušča.

Odkrivaš nove stvari pri sebi.
Odkrivaš delčke sebe, ki bi v zvezi verjetno ostali prikriti. In nekako čutiš, da je to odkrivanje pomembno in dragoceno zate.
Učiš se biti sam/-a.
Ljudje potrebujejo drug drugega, vendar je zelo pomembno, da znajo biti tudi sami in zdržati v tem, čeprav nikakor ni lahko. Po razhodu se učiš biti sam/-a, učiš se skrbeti za svoje potrebe, kako se pomiriti, potolažiti, …
Bolečina popušča.
Včasih se zalotiš, da je bolečina pravzaprav popustila. Potem zopet pride nazaj, pogosto takrat, ko najmanj pričakuješ. Vendar vsakič znova mine hitreje in hitreje.
Na osebo misliš manj pogosto.
Nekega dne se zaveš, da oseba ni več neprestano center tvojega razmišljanja. Vozel v prsih se je nekoliko razljahljal. Spet lažje dihaš.