V kopici blockbusterjev in filmov, ki upajo, da bodo v prihajajočem letu prejeli oskarja, si bomo na velikih platnih ogledali še veliko drugih zgodb, ki bodo na takšen ali drugačen način ostale v našem spominu in bodo morda celo vplivale na naše življenju. Pokukajte, kateri so najbolj pričakovani filmi jeseni.

Zadnji meseci v letu veljajo za tisti trenutek, ko filmski ustvarjalci potegnejo asa iz rokava – produkcija blockbusterjev, ki ponavadi veljajo za komercialne uspešnice kratke “življenjske dobe”, se ustavi, vse moči pa se usmerijo na filme, ki bodo morebiti prinesli zlatega kipca v prihajajočem letu 2020.

Nekateri ustvarjalci so tako ustvarili remake filmov, ki jih je cel svet oboževal, drugi so energijo usmerili na edinstvene zgodbe, ki bodo pustile pečat v naši družbi. Dobrih filmov ni nikoli dosti, zato smo prepričani, da se bo nekaj dobrega našlo tudi za vas.
Izhajajoč iz spletne strani Ranker, smo sestavili seznam filmov za mesec september, oktober in november, ki so po mnenju ljubiteljev filmov najbolj pričakovani in pridejo tudi v slovenske kinematografe. Preverite, ali se je med njimi znašel vaš najljubši film!

To so najbolj pričakovani filmi jeseni?

Tisto: Drugo poglavje

Srhljivka, IT: Chapter two, 2019


Grozljivka TISTO je leta 2017 napolnila kinodvorane, redefinirala žanr, postala del popularne kulture ter navdušila gledalce in kritike po svetu. Ker se zlo v Derry ciklično vrača vsakih 27 let, bodo gledalci v Tisto: Drugo poglavje spremljali like, ki so pred skoraj tremi desetletji odšli vsak svojo pot. 27 let po grozotah se morajo odrasli člani Kluba zgub vrniti nazaj v Derry ,po tem ko prejmejo srhljiv telefonski klic.
Pričakovan izid: SEPTEMBER

Ad Astra: Pot do zvezd

Znanstveno fantastični triler, Ad Astra, 2019


Inženir vojaške enote (Brad Pitt) raziskuje galaksije, da bi našel svojega očeta, ki je pred 20 leti izginil na misiji iskanja življenja izven Zemlje. Na poti v osončje odkrije skrivnosti, ki ogrožajo človeški obstoj in njegovo mesto v kozmosu. Poleg tega, da bodo gledalci uživali v izjemni zgodi, bo to (po pričevanju ustvarjalca filma Jamesa Graya) najbolj realističen prikaz potovanja v vesolje, ki je bil kdajkoli prikazan v filmu.
Pričakovan izid: SEPTEMBER

Rambo: Do zadnje kaplje krvi

Akcijski triler, Rambo V: Last Blood, 2019


Franšiza, ki že od leta 1982 razveseljuje ljubitelje akcije, bo na srečo vseh oboževalcev tega junaka dobila svoje nadaljevanje – da bi se soočil s poslednjo misijo, se mora Rambo soočiti s svojo preteklostjo in obnoviti svoje neusmiljene borilne veščine. Smrtonosno popotovanje, zarote in maščevanje ga bo namreč tokrat odpeljalo v mehiški kartel z drogami, kjer bo ZADNJIČ dokazal, da mu filmoljubi z razlogom rečejo največji filmski junak vseh časov.
Pričakovan izid: SEPTEMBER

Joker

Kriminalni triler, Joker, 2019


Ljubitelji filmov vedo, kako tragično se je zaključilo življenje Heatha Ledgerja, ki je zaigral ikoničen lik Jokerja – pozabili niso tudi, da je bila to njegova najboljša vloga v karieri. Četudi nekateri trdijo, da nihče ne more preseči Heatherjeve igre, bo to letos poskusil Joaquin Phoenix. Mu bo uspelo upodobiti klovna, ki je ujet v začaranem krogu ciklične apatije in krutosti, zaradi katerih sprejme slabe odločitve, ki povzroči verižno reakcijo stopnjevanja negativnih dogodkov?
Pričakovan izid: OKTOBER

Dobrodošli v deželi zombijev

Triler, Zombieland: Douple Tap, 2019


Minilo je natanko 10 let, odkar so filmi ustvarjalci filmoljube presenetili s postapokaliptično grozljivko, v kateri se znajdejo študenti, ki se borijo za preživetje, tako da se odpravijo na dolgo potovanje, kjer bi našli zatočišče pred zombiji. A v nadaljevanju se bodo druščina (kot jim nekateri rečejo ubijalci zombijev) morali soočati z novimi vrstami zombijev, ki so se razvijali od prvega filma, in s preživeli ljudmi.
Pričakovan izid: OKTOBER

Terminator: Temačna usoda

Akcijski film, Terminator: Dark Fate, 2019


Terminator: Dark Fate (2019) bo šesti film v seriji filmov o Terminatorju, prvi je namreč luč sveta ugledal leta 1984 pod režijsko taktirko Jamesa Camerona – gre za nadaljevanje filma Terminator 2: Sodni dan iz leta 1991 in bo s tem ignoriral vse štiri prejšnje filme, vključno z najnovejšim Terminator: Genisys iz 2015. Slednji namreč ni bil uspešen, Dark Fate pa je poskus ponovnega oživljanja franšize z Lindo Hamilton, Sarah Connor in Arnoldom Schwarzeneggerjem.
Pričakovan izid: OKTOBER

Ledeno kraljestvo II

Animirana družinska pustolovščina, Frozen 2, 2019


Kdor še ni slišal za animirano glasbeno fantazij Frozen, dobesedeno živi pod kamnom. Četudi je minilo že šest let od prvega izida, je še danes priljubljena med ljubitelji animacij, velja pa tudi za najuspešnejo animirano stvaritev sodobnega časa. In sestri Elza in Ana se vračata! Skupaj s Krištofom, Olafom in Svenom se bosta podali na nevarno potovanje, v katerem bo Elza vzljubila svoje moči in upala, da jih ima dovolj.
Pričakovan izid: NOVEMBER

Doktor Sleep

Srhljivka, Doctor Sleep, 2019


Stephen King je leta 2013 predstavil roman Doctor Sleep, v katerem gre za nadaljevanje kultne zgodbe The Shining (Izžarevanje). Doktor Sleep je namreč v svojih štiridesetih letih in se bori z enakimi demoni, kot se je boril njegov oče (nasilje in alkoholizem) – travmatiziran od dogodkov, ki so se zgodili v njegovem otroštvu, malu začne uporabljati svoj dar za komunikacijo z umirajočimi v lokalnem društvu hospic. Njegova zgodba doživi velik preobrat, ko spozna mlado dekle Abro …
Pričakovan izid: NOVEMBER

Charliejevi angelčki

Akcijska komedija, Charlie’s Angels, 2019


Prelepe so, sijajne in delajo za Charlieja – to je najbolj kultna ženska detektivska trojica z najsodobnejšo tehnologijo, najhitrejšimi avtomobili, različnimi tehnikami borilnih veščin …, ki je na začetku novega stoletja prinesla svež veter na filmska platna in domače zaslone. In v letu 2019 bodo gledalci občudovali novo generacijo Angelčkov, ki sprejemajo najtežje naloge po raznih koncih sveta – tokrat bo mlad inženir razkril podrobnosti o nevarni tehnologiji, ki bo Angelčke spravila v akcijo reševanja sveta.
Pričakovan izid: NOVEMBER