Potovanja so za marsikoga največji užitek tega sveta – naj potekajo samostojno, s prijatelji ali z družino, se vsaki osebi v tujem okolju odpre nov svet, predvsem pa spozna sebe. In eno boljših doživetij je zagotovo potovanje v dvoje, vendar zakaj je oddih s partnerjem ena ključnih stvari za vsako zvezo?

Medtem ko velja samostojno potovanje za dejanje, ki vas opolnomiči in intelektualno obogati, je oddih z ljubljeno osebo nekaj, kar vaju bo povezalo na višji ravni in bosta ustvarila spomine, ki so “v dvoje” veliko lepši!

Zakaj je potovanje s partnerjem ena izmed ključnih stvari za vsako zvezo?

1. Izboljša intimnost.
Če bosta potovala skupaj, se bo vajino intimno življenje verjetno izboljšalo, kar so potrdili tudi v raziskavi iz leta 2013. Znanstveniki so ugotovili, da potovanje s partnerjem prinese več veselja kot kakršnokoli darilo. 77 % anketirancev je priznalo tudi, da imajo zaradi tega boljše spolno življenje.

2. Spoznala bosta šibke točke vajinega odnosa.
Potovanja s partnerjem odprejo tudi marsikateri izziv v zvezi, ki se jih ne bi smela bati, saj jim morata pogumno pogledati v oči in jih ukrotiti. Zavedanje namreč lahko zgradi močnejšo vez med vama.

3. Skupaj bosta doživela pomembne trenutke.
Odnos ni zgolj to, kar se dogaja v trenutku med vama, temveč je pomembna tudi skupna zgodovina, ki deluje kot neko “lepilo”. Na potovanju bosta doživela veliko skupaj, kar bosta še posebej cenila, ko bosta starejša in bosta lahko obujala spomine.

4. Videla se bosta v novi luči.
Vsakemu paru, ki je skupaj dolgo časa, se včasih zdi, da se poznata do obisti. Na potovanju se bosta verjetno videla v nekoliko drugačni luči in drug o drugemu odkrila nekaj, česar še ne vesta.

5. Potovanje v dvoje je cenejše.
Potovanje v dvoje je zagotovo cenjše, kot če potuješ sam/-a. Prihranita lahko pri hotelu, najemu avtomobila, vstopninah …