Zarooq Motors je novopečeni dubajski butični izdelovalec avtomobilov, ki trg napada z dirkalnikom, prilagojenim za puščave, Zarooq Sand Racer. Dvosedežni kupe z dirkaškimi geni pa je prilagojen tudi za vožnjo po običajnih cestah in bo verjetno hitro postal nova igračka šejkov.

Iz Dubaja prihaja nova igračka za bogate šejke: Zarooq Sand Racer. Drzni dvovratni puščavski lisjak na ”špičakih” (dvignjeno podvozje) ima sredinsko nameščen motor, karoserija, ki obliva cevasto konstrukcijo, pa je iz ogljikovih in steklenih vlaken. Gre za 4,2 metra dolgo vozilo, težko nekaj čez eno tono (razporeditev teže 40:60), ki ga bo gnal Nissanov 3,5-litrski V6-agregat s 309 KM oziroma 227 kW (371 Nm navora). Za tiste, ki bodo nad tem vihali nos, pa bo na voljo tudi motor s 500 konji in 373 kW. Brutalno moč bo na kolesa prenašal sekvenčni menjalnik.

PREBERITE ŠE: Porsche: najbolj legendarni Porscheji vseh časov

Zarooq Sand Racer si podredi puščavo kot cesto.

Zarooq Sand Racer si podredi puščavo kot cesto.

Puščavski dirkalnik Zarooq Sand Racer bo izdelan ročno in iz delov lokalnih dobaviteljev. Kakopak v avtu ne bosta manjkala obvezna klimatska naprava (v Emiratih brez tega pač ne gre) in rezervno kolo, prav tako ne infotainment in LED-žarometi. Zarooq Sand Racer je neracionalen nakup, a tudi suvi so za večino neracionalen nakup, pa gredo za med. In pri Zarooq Motors obljubljajo, da bodo izdali tudi različico s štirimi sedeži, pogonom na vsa štiri kolesa in električno različico, če se njihov ”prvorojenec” izkaže kot uspešnica. Do tedaj pa se bo dokazoval na off-road dirkah v Dubaju. Na voljo bo januarja 2016.