telo

Zakaj je popek eden najbolj zanimivih delov telesa?

Ste vedeli, da se lahko v popku nabere toliko umazanije, da jo nekateri ljudje zamenjajo za rakast izrastek? Ali pa, da kljub popularnemu prepričanju, vsi sesalci nimajo popka? Čeprav majhni in ne zares bistveni za naše funkcioniranje, so popki lahko zelo zanimivi. Preberite si dejstva o popku, ki dokazujejo, da je to zares intriganten del telesa.

Zanimivi deli človeškega telesa, ki pričajo o čudežu evolucije

Izraz "zakrneli organi" se nanaša na tiste odvečne organe in dele človeškega telesa, ki niso več funkcionalni. Že dolgo veljajo za klasičen dokaz evolucije, ki prikazuje razliko med sodobnim človekom in našimi predniki. Ste za zanimivo učno uro iz biologije? Potem si preberite, kateri so tisti najzanimivejši deli človeškega telesa, ki pričajo o čudežu evolucije.

Fascinantne stvari, ki se dogajajo z našim telesom medtem ko spimo

Spanec je ena izmed najbolj osnovnih potreb, ki jih zahteva naše telo, je pa tudi eden izmed večjih užitkov v življenju ter za znanstvenike na področju nevrologije in psihologije ena večjih skrivnosti. Človek v svojem življenju povprečno spi kar 40 let, kaj pa se med spanjem pravzaprav dogaja, ve pa le malokdo. Vsako noč ko zaspimo naše telo še vedno neumorno dela, nas popravlja in stori vse kar lahko, da nas ohrani zdrave. Katere so torej fascinantne stvari, ki se dogajajo z našim telesom medtem ko spimo?

Zanimiva dejstva o človeškem telesu, za katera gotovo niste vedeli

Ljudje mislimo, da poznamo svoje telo do potankosti. Vemo, kako deluje in vemo, kakšne spremembe in procesi se dogajajo v telesu vsako sekundo dneva. V resnici pa je človeško telo eno bolj zapletenih in skrivnostih mehanizmov, ki včasih zmede tudi najbolj usposobljene strokovnjake, kot so zdravniki in znanstveniki. Našli smo čudovito zanimiva dejstva o človeškem telesu, ki vas bodo navdušila in za katera najbolj verjetno niste vedeli.

H2o hidracija – piješ zadosti vode?

Ne pravijo zastonj, da je voda vir življenja. Nenazadnje predstavlja okoli dve tretjini teže telesa. Omogoča funkcioniranje našega organizma in opravlja slično funkcijo, kot jo opravlja morje na Zemlji. Odnaša nesnago, ki nastaja pri presnovi, vzdržuje telesno temperaturo, prenaša informacije po telesu, veča obrambne sposobnosti telesa, preprečuje trenje med tkivi in vzdržuje vlažnost sluznice. Zdaj, ko veste kaj vse počne, pa preverite 6 stvari, ki se jih zgodi z našim telesom, če je ne pijemo dovolj.