Grki so bili prepričani, da smo ženske drugačne ‒ od moških naj bi se razlikovale zaradi drugačnih vrlin. Verjetno so mislili na te nore stvari, ki jih zmore le žensko telo?

Kljub temu, da živimo v modernejših časih, so se ohranile številne misterije, povezane z ženskim telesom. Našli smo številne raziskave, ki potrjujejo, katere nore stvari zmore žensko telo. Ponosne boste, da ste ženske!

Jutranja slabost naj bi bila dobra.

Znanstveniki z Univerze v Koloradu so ugotovili, da je jutranja slabost med nosečnostjo rezultat boja telesa proti toksinom, ki bi morebiti okužili zarodek. Slabost naj bi pomenila tudi, da je otrok močan in obstaja manjša verjetnost, da bi prišlo do splava.

Ženske lažje prenašajo visoke tone.

Že od otroštva ženske lažje prenašajo visoke tone. Mati lahko razloči jok svoje teden stare dojenčice od drugih dojenčkov. Ta spretnost je koristna tudi pri prepoznavanju, kdaj oseba lažeženska lahko prepozna vsako spremembo v glasu, ki nastane pri laganju.

Kromosom X naj bi bil odgovoren za imunski sistem.

Znanstveniki z Univerze v Gentu so ugotovili, da kromosom X, ki je odgovoren za določanje ženskega spola otroka, ima več mikro-RNA ‒ ta naj bi ojačal imunski sistem in zmanjšal tveganje za nastanek raka.

Ženske naj bi lažje prebolele bolezen.

Maya Saleh je ugotovila, da je estrogen, ki je pri ženskah prisotnejši kot pri moških, odgovoren za zatiranje vnetnega procesa, kar pomeni, da se ženske hitreje in lažje soočajo z boleznimi. Estrogen prav tako upočasni staranje telesa, zato je bolj verjetno, da bodo ženske dalj časa živele.

PMS se spreminja z leti.

Verjetnost, da bi imela ženska PMS, je največja v najstniških letih in po 40. letu ‒ takrat naj bi se zgodile največje hormonske spremembe. PMS naj bi se izražal v glavobolih, spremembah na koži in bolečinah v mišicah.

Kontracepcijske tablete naj bi vplivale na privlačnost.

Znanstveniki so ugotovili, da se moški prej vzburijo, če je ženska plodna ‒ v tem smislu, da ne uporablja kontracepcije, ki bi zavirala oploditev. Vzburijo se zaradi vonja.

Ženska se enako vzburi ob pomisli na hrano ali partnerja.

V ženskih možganih se bo ‘osvetlil’ isti del možganov, ko bo pomislila na hrano ali partnerja. To naj bi bilo še bolj izrazito med nosečnostjo.