Odnos med teboj in tvojo najboljšo prijateljico je nekaj, česar se ne da primerjati z drugimi odnosi – ljubezen, ki jo čutita druga do druge, je nekaj povsem drugačnega, zato bi bilo prav, da določenih stvari ne prikrivaš pred najboljšo prijateljico! Pravi prijatelji tega ne počno!

Najboljša prijateljica te bo vedno razumela, saj je zato tudi NAJBOLJŠA. Ko imaš kakšne težave, si v neprijetni situaciji ali želiš deliti svoje mnenje, ki je morda ostro, to tudi stori, ker stvari, ki jih boš prebrala spodaj, nihče ne prikriva pred najboljšo prijateljico! In zakaj bi jih ti?

Če si preveč utrujena, da bi se držala vajinih planov.

Pred drugimi prijatelji in znanci pogosto prikrivamo, da imamo premalo energije, da bi bili zares prisotni v interakciji. Z najboljšo prijateljico ti tega ni potrebno početi. Če si preveč utrujena, da bi šla v kino ali na pijačo, bo to tudi razumela.

Odkrito ji povej, kako se počutiš. Bolje je, da ostaneta doma in nabereta nove moči za srečanje, ki bo takšno, kot se spodobi.

Ko imaš novo simpatijo.

Nova simpatija je stvar, o kateri tvoja najboljša prijatljica morda vedeti čisto vse. Njeni nasveti ti bodo prišli prav. Ženske znamo biti zaletave, ko gre za ljubezenske odnose, zato je dobro, da kdaj poslušaš njene nasvete, preden pomisliš, da bi naredila kakšno neumnost.

Kaj si misliš o njeni simpatiji.

Pravo prijateljstvo je zasnovano tudi na odkritosrčnosti. Če ti ni všeč njena simpatija, ji boš to tudi povedala. Tvoje mnenje mora biti zasnovano na konstruktivni kritiki, sicer jo lahko ujeziš. Če boš nepremišljeno govorila, lahko pomisli, da si ljubosumna.

Vedno povej svoje mnenje, a naj temelji na argumentih, ki so ji lahko v pomoč.

Svoje največje strahove.

Pred najboljšo prijateljico ne prekrivaš, česa te je v resnici strah. In dejstvo, da lahko nekomu zaupaš svoje strahove, te na nek način naredi pogumno in močnejšo.

Skupaj lahko premagata vse ovire, le odkrita moraš biti in se zavedati, da je oseba, ki si se ji odprla do tebe odkrita.

Pravi razlog, zakaj si pozna.

Zamujanje je nekaj, čemur pred drugimi le redko pripišemo pravi razlog. Svoji najboljši prijateljici po pravici poveš, zakaj si pozna. Vsem se tu in tam zgodi, da nam kakšna stvar prepreči, da bi prišli na dogovorjeno mesto pravočasno. Pa kaj! Vsi smo krvavi pod kožo.

Raje povej po pravici, zakaj te ni bilo ob pravem času, kot da iščeš izgovore. Cenila bo tvojo iskrenost.